23948sdkhjf

Årets Konditor 2012

I fredags korades Årets Konditor under Chokladfestivalen på Nordiska Museet i Stockholm. Efter en spännande final där landets främsta konditortalanger visade upp sina kreativa och hantverksmässiga färdigheter inför flera tusen besökare tog Cecilia Andersson, chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm, hem segern med motiveringen: En färg- och smakexplosion av svenska höstsmaker, välarbetat och inbjudande, ren elegans!
Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer. Tävlingen arrangeras av Sveriges bagare & konditorer för att lyfta det hantverk som dagligen sker på landets alla konditorier och för att ytterligare stimulera utvecklingen och kreativiteten inom branschen. Efter den sex timmar långa finalen stod slutligen Cecilia Andersson, chefskonditor på Tössebageriet i Stockholm, som vinnare. Förutom den ärofulla titeln Årets Konditor, tillika Svensk Mästare i konditori, tilldelas vinnaren ett stipendium på 40 000 kronor.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen ha vunnit! Jag är extra stolt över att jag vann just i år då konkurrensen varit stenhård. Det var min tur att ta hem titeln i år, säger Cecilia Andersson, vinnare i Årets Konditor 2012 i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078