23948sdkhjf

City Gross sänker priserna

City Gross genomför nu en varaktig prissänkning på 5 000 matvaror. Satsningen är långsiktig och ska bidra till lägre matpriser på hushållens viktigaste vardagsvaror.
Torka och därmed kraftigt stigande världsmarknadspriser på bl a majs, soja och vete ligger bakom aviserade prishöjningar från flera stora livsmedelsproducenter. De riskerar att göra ett antal baslivsmedel dyrare och därmed öka utgifterna för bl a barnfamiljer.

Når fler kunder
För att motverka den utvecklingen på en marknad där priset blir allt viktigare, sänker nu City Gross priset på 5 000 varor. Den nya lägre prisnivån är varaktig och gäller från och med idag.

– Tack vare effektivare inköp har vi generellt lyckats sänka inköpskostnaden och för nu den kostnadsminskningen vidare till konsument, säger Mats Sjödahl, inköpsdirektör på Bergendahls Food, som äger och driver City Gross i ett pressmeddelande.

Ökar konkurrenskraften
Den nya lägre prisnivån följer på den prissänkning av frukt och grönsaker motsvarande momsen alla med City Gross kundkort kan dra nytta av sedan den 18 september.

– Våra prissänkningar ökar konkurrensen och markerar att vi fortsätter vara den familjeägda utmanaren, säger Johan Johnsson, vice VD på Bergendahls Food som äger och driver City Gross.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078