23948sdkhjf

Findus satsar

Livsmedelsföretaget har efter ny ägargrupp, strategiska investeringar och halverade skulder en ljust tid att se fram emot
Findus har efter en skakig tid och med en rad nya ändringar och tillskott möjligheten att koncentrera sig på framtiden.

– Självklart har vi nu en kapitalstruktur som gör det möjligt att fokusera på det som är viktigt för att driva affärsverksamheten framåt, säger Jari Latvanen VD till Helsingborgs Dagblad.

2,3 miljarder
Efter att en grupp långivare gått in med 2,3 miljarder kronor kan Findus återigen utvecklas, tidigare har företaget haft det tungrott på grund av den höga belången, skriver Atl.

– Vi har haft likvida medel – det har inte varit någon kassakris – men när en stor del av verksamheten går åt till att betala räntor så har man inte samma medel att investera i affärsverksamheten, förklarar Jaria Latvanen för tidningen.

Av den totala summan har 1,3 miljarder kronor gått åt att lösa ut skulderna, 300 miljoner behålls i balansräkningen kassa. De kvarvarande 700 miljonerna skjuts in som extra kapital. Vad det exakt kommer innebära för verksamheten finns det ingen information om i nuläget. Findus hoppas kunna fatta ett beslut i november månad.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062