23948sdkhjf

Köttfusket fortsätter

Flera ton fläskfilé ska ha färgats och sålts till svenska grossister som oxfilé- som sedan ska ha nått svenska mataffärer och restauranger
Flera ton färgad fläskfilé ska ha sålts vidare som oxfilé till grossister för att sedan komma ut i butiker och restauranger. En konsument reagerade på att oxfilén inte betedde sig som vanligt vid tillagning vilket ledde till att han kontaktade grossisten som i sin tur fattade misstanke och hamnade slutligen hos Tomas Narving på Svensk Cater, skriver Svenska Dagbladet.

– Jag provade själv produkten. Då upptäckte jag att den hade blivit enormt mycket injicerad och det var med ett färgämne, säger Tomas Narving i artikeln.

Analys
Köttet som kom från dels Argentina, dels Ungern skickades in till Livsmedelsverket för analys vilket visade att köttet var fläskfilé.

Svensk Cater och ML Foods har inte hunnit distribuera vidare köttet som köptes av företaget Heat som i sin tur köpt köttet av ungerska företaget Filleto i tron om att det var oxfilé. Livsmedelsverket har gått ut med en varning via EU- organet RASFF där man varnar för köttet då det dels, kan tillagas fel och bakterier kan finnas kvar vid förtäring, färgämnet är inte godkänt, samt att det finns den religiösa aspekten.

– Jag håller nu på att driva en process mot Filetto. Jag har blivit grundlurad, säger Åke Hultberg ägare av Heat. Företaget har köpt runt 30 till 40 ton kött av Filleto som sålts vidare till olika kötthandlare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078