23948sdkhjf

Findus-mat till hemlösa

Företaget Allwin, som tar hand om mat som annars skulle ha slängts, och skänker den till hemlösa har slutit ett avtal med Findus.
Vad innebär avtalet?
– Att när Findus har en överproduktion, så betalar de oss för att komma och hämta maten. Sedan kör vi ut den till ideella organisationer som delar ut den till exempelvis hemlösa. Vi har redan varit där en gång och hämtat fem pallar med frysta grönsaker och färdigrätter. Då kördes det till Göteborg, för vi har ännu inga avtal med lokala organisationer, men vi jobbar på att nå ut till sådana just nu, säger Simon Eisner, grundare av företaget Allwin till Helsingborgs Dagblad.

Findus blir er första storkund i Skåne. Andra stora kunder är Coop i Göteborg och snart i Malmö och Stockholm. Abba är en annan storkund.

Allwin grundades 2010
Simon Eisner hade en kompis som jobbade på Seven Eleven och brukade ge honom mackor med kort datum. Efter ett tag började han ge dem till hemlösa. I dag är det ett halvt ton mat om dagen som ”sparas”. Ändå är de inte i närheten av allt det som slängs i Sverige varje dag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08