23948sdkhjf

Findus får ny koncern-VD

Koncernen välkomnar ny VD med lång erfarenhet inom Europa som tillträder i april
Styrelsen för Findus Group koncernen, med ledande verksamheter i Sverige, Norden och övriga Europa inklusive Storbritannien, Frankrike, och Spanien, har utnämnt James Hill till ny koncern-VD. James tillträder den 1 april 2013.

Lång och bred erfarenhet
James är en erfaren VD och har framgångsrikt lett flera europeiska konsumentvaruföretag inom Unilever-koncernen. Hans 32 år långa karriär innefattar bland annat rollerna som VD för Birds Eye Walls i fyra år och Findus Italien under ett år innan avyttringen 2010. Han kommer närmast från Unilever Italien (omsättning € 1.2 miljarder) som uppnått både volymtillväxt och stabil lönsamhet, samt genomfört en betydande kulturell förändring under tuffa ekonomiska förhållanden i södra Europa. Från 2007 till 2010 var han VD för en separat division inom Unilever som genererade € 600 miljoner i värde från varumärken från en icke-kärnverksamhet. Innan dess har han haft flera olika roller inom Unilever.

- Jag är glad att få arbeta för Findus med sina fantastiska varumärken, starka affärsverksamheter och duktiga medarbetare. Den senaste omstruktureringen har skapat en stabil finansiell plattform och jag kan se stor potential för lönsam tillväxt i framtiden, säger James Hill i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078