23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från G A Lindberg ChemTech AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 4

Limpistol till 2-komponentslim - allt du behöver veta!

den 21 februari 2020

Vår limpistol MANDOS50MR passar till de allra flesta mindre patroner med 2-komponentslim. Titta gärna på videon nedan för att lära dig hur du sätter ihop limpistolen samt doserar ditt lim på bästa sätt.

Möt oss på Underhållsmässan - Prata Smörjmedel & Lim

den 19 februari 2020

Vi är på plats på underhållsmässan tillsammans med Momentum, kom gärna förbi och prata smörjmedel och var med i vår tävling!

Limma EPDM – så väljer du rätt lim till etenpropengummi

den 17 februari 2020

Att limma EPDM kräver viss hänsyn då denna typ av gummi ofta är mer svårlimmad än andra typer på grund av sin låga ytspänning. Dessutom innehåller EPDM olika typer av mjukgörare som gärna vandrar ut från gummit och in i en limfog.

Vad är ett ljushärdande lim? och Hur fungerar ett UV-lim?

den 6 februari 2020

Ett ljushärdande lim kallas också för ett UV-lim, det vill säga limmet härdar då det belyses med ljus, Men inte vilket ljus som helst – olika UV-lim är anpassade för olika våglängder. Ett UV-lim är egentligen inte en limtyp utan ett härdningssätt.

Kan jag använda ett gammalt lim?

den 4 februari 2020

En fråga vi får ofta är om det är ok att använda ett gammalt lim som är efter utgångsdatum. Ett lim är en färskvara och kan förändras med tiden. Effekten kan gå åt båda håll..!

Min silikon härdar inte som den ska? Vad händer nu då..?

den 30 januari 2020

Ett silikonsystem som använder sig av en platina-katalysator (ofta kallat additionshärdande system) är känsliga för vissa ämnen som förhindrar att reaktionen, d.v,s. härdningen, sker – silikonförgiftning.

Så väljer du rätt skärvätska - vi guidar dig!

den 28 januari 2020

Att välja skärvätska känns för många användare som ett lotteri. För att välja rätt skärvätska krävs såväl kunskap som kompetens, läs här om våra tips och trix samt hur du kan både förbättra din arbetsmiljö och använda miljövänligare produkter!

Tips för att välja biokompatibelt smörjmedel - G A's Blogg

den 15 januari 2020

Smörjmedel kan vara nödvändigt inom många olika typer av medicinska applikationer för att minska friktionen på rörliga delar. Vilka faktorer är viktiga att ta hänsyn? Det ska vi nu gå igenom...

Nytt stipendium för industriell innovation har instiftats

den 9 januari 2020

G A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovation! G A firar sitt 75-årsjubileum med att instifta två uppsatsstipendier på vardera 10 000 kronor för nytänkande teknikstudenter vid svenska universitet och högskolor.

Rätt val av smörjmedel för momentdragning är kritiskt!

den 7 januari 2020

Vilket smörjmedel du använder för momentdragning av kritiska gängade förband har stor betydelse! Ett stålverk uppgav för 3 år sedan, att 50% av oplanerade stopp var relaterade till gängade förband...

Värmetåligt lim – vad innebär det?

den 30 december 2019

Värmetåligt lim – vad innebär det? Hur höga temperaturer ett lim tål beror bland annat på vilken typ av kemi limmet baseras på. Vissa silikoner kan motstå nedbrytning över 350 ˚C.

Se här hur du här hur du kan säkra turbinen med rätt olja!

den 27 december 2019

Kraftvärmeverket sparade 40 000:- årligen genom att byta till Mobil DTE 800-serien. Mobil DTE 800-serien – Förstahandsvalet av smörjolja för turbiner. Upp till 40% längre bytesintervall!

Hur limmar och fogar jag detaljer som sedan ska lackeras?

den 19 december 2019

När du vill limma detaljer som ska lackeras (och/eller täta dem) är det oftast en fördel att utföra limningen innan lackeringen. Detta är för att slippa problem med kulörskillnader och minimera risken för kladd och spill!

Elektriskt ledande lim – ett alternativ till lödning

den 17 december 2019

Elektriskt ledande lim finns i många former och används inom flertalet industrier och applikationer så som elektronik, solceller, medicinska tillämpningar, rymd-, flyg- och fordonsindustri.

NLGI-klass för smörjfett – vad innebär det?

den 16 december 2019

NLGI-klass anges för att beskriva den relativa hårdheten av ett smörjfett. Mätmetoden är vanlig att använda inom smörjmedelsbranschen. Testet utförs enligt en speciell ASTM-standard och det finns nio olika NLGI-klasser som smörjfettet kan tilldelas.

Musikhjälpen 2019 - G A Lindberg sponsrar med flera bidrag!

den 13 december 2019

Vi fortsätter stödja Musikhjälpen! Passa på att buda hem denna snygga Puma Hoodie!

Nu har vi invigt vårat nyrenoverade labb

den 12 december 2019

Vårt labb i Stockholm har under hösten genomgått en totalrenovering. Nu har vi åter öppnat och hjälper er gärna med olika labbtjänster!

Vi stödjer Musikhjälpen - Buda på våra snygga Hoodies!

den 11 december 2019

Vi fortsätter stödja Musikhjälpen! Passa på att buda hem denna snygga Puma Hoodie!

NLGI-klass för smörjfett – vad innebär det?

den 10 december 2019

NLGI-klass anges för att beskriva den relativa hårdheten av ett smörjfett. Mätmetoden är vanlig att använda inom smörjmedelsbranschen. Testet utförs enligt en speciell ASTM-standard och det finns nio olika NLGI-klasser som smörjfettet kan tilldelas.

G A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovation

den 5 december 2019

Pressmeddelande - G A Lindberg instiftar stipendium för industriell innovation! G A firar sitt 75-årsjubileum med att instifta två uppsatsstipendier på vardera 10 000 kronor för nytänkande teknikstudenter vid svenska universitet och högskolor.

Effekten av plasmabehandling på feta plaster

den 20 november 2019

Det finns många olika förbehandlingsmetoder för plaster, t.ex. primer, slipning, etsning, corona och plasma. I vårt senaste blogginlägg kan du lära dig mer om effekten av plasmabehandling på feta plaster..!

Så väljer du rätt dispenseringsnål till din vätskedosering

den 14 november 2019

När noggrannheten är av betydelse, så se till att du väljer rätt dispenseringsnål till din vätskedosering och inte förbiser denna viktiga aspekt i din doseringsprocess.

Vår miljötekniker blir intervjuad ang. substitution av RISE

den 13 november 2019

”Bara våga börja!” så inlede vår miljötekniker intervjun med RISE...

G A Lindberg är på plats hos Productronica Mässan i Mûnchen

den 12 november 2019

Idag startar årets upplaga av Mässan Productronica och G A Lindbergs tekniker och säljare finns på plats för att besöka våra samarbetspartners och leverantörer, och i övrigt för att i övrigt ta del av nyheter som presenteras i München!

Resultat per sida:12244896
Sida av 4

Fakta om G A Lindberg ChemTech AB

Adress
G A Lindberg ChemTech AB
Raseborgsgatan 9
164 06 Kista
Se på karta

Region
Sverige
Stockholms län
Stockholms stad

Telefon: +46 08-703 02 00

VAT nummer: SE5560330028

Certifikat: ISO 14001, ISO 9001:2015

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Sandra Nordin

Sänd till en kollega

0.125