23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Polykemi AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 2

Polykemi Group startar ytterligare tillverkning i Kina

den 30 juni 2021

Polykemi Group fortsätter att växa internationellt. Samtidigt som företaget gör en satsning i USA färdigställer Polykemi AB ytterligare en tillverkningsenhet i Kina. Målsättningen är att starta produktionen redan 2022.

Polykemi Inc öppnar egen fabrik i USA

den 27 april 2021

Polykemi Group investerar närmare 100 miljoner kronor i en egen fabrik i USA. Det är den största enskilda satsningen i företagets historia. Målsättningen är att starta egen tillverkning av plastcompounds redan 2022.

Nya reptåliga PP-material i nytt COMPLUS-koncept

den 6 april 2021

I det första COMPLUS-konceptet från Polykemi och Rondo Plast står ett nyutvecklat PP-baserat material för komplexa interiöra fordonsapplikationer i centrum.

Polykemi och Rondo Plast lanserar COMPLUS-konceptet

den 2 mars 2021

COMPLUS-konceptet ger valmöjligheter mellan flera olika material, baserat på både ny plastråvara och återvunnen plastråvara. Materialen har liknande egenskaper men är anpassade för olika formsprutade detaljer i en sammansatt slutprodukt.

Material från Polykemi till portabla respiratorer

den 12 november 2020

Polykemi har sedan flera år tillbaka levererat material till detaljer i portabla respiratorer. Under 2020 har behoven ökat dramatiskt vilket har inneburit att order och leveranser till detta projekt har mer än tredubblats.

Plast räddar framtiden genom spiralekonomi

den 2 september 2020

Plast kan rädda vår framtid och spiralekonomi skapar möjligheten för det. Hur? Genom att ta vara på material som redan finns och låta det som är skräp för en industri bli en värdefull råvara för en annan.

Polykemi Group utökar sin satsning i Kina

den 17 juni 2020

Polykemi Compounds i Kunshan har färdigställt sin tredje fabriksbyggnad. Detta ger företaget möjlighet att installera ytterligare minst fem produktionslinjer, vilket skulle öka produktionskapaciteten med mer än 10 000 ton per år.

Scanfill AB och Plast Petter AB ska tillverka skyddsvisir

den 24 april 2020

Polykemis dotterbolag Scanfill AB ställer om och producerar till en helt ny marknad. Tillsammans med Plast Petter AB ska företaget tillverka uppemot en halv miljon skyddsvisir – varje vecka.

Polykemi fortsätter att leverera material i corona-kampen

den 16 april 2020

För vissa av Polykemis kunder leder det rådande världsläget till produktionsökningar och behov av mer material än normalt. Ett exempel på detta är utvecklingen hos Liljas Plast som bland annat producerar detaljer för respiratorer och ansiktsmasker.

Polykemi deltar i kampen mot COVID-19

den 26 mars 2020

Polykemi fick en akut uppmaning på fredagen från en kund i Schweiz, där extraordinära åtgärder krävdes. Det behövdes material för detaljer i respiratorer som ska användas i kampen mot COVID-19, vilket fick Polykemi att agera snabbare än vanligt.

Rondo Plast har använt återvunnen plast i 40 år

den 17 mars 2020

I år är det 40 år sedan Rondo Plast AB grundades och ett företag blev två. Sedan dess har det varit ett nära samarbete med moderbolaget Polykemi AB som tillsammans levererat det bästa av två världar; nyvara och återvunnen plastråvara.

Historisk maskininvestering för Polykemi i Ystad

den 10 februari 2020

Trots en dämpad konjunktur under större delen av det andra halvåret av 2019 fortsätter Polykemi AB att leverera mycket positiva resultat. En bidragande faktor är den hittills största enskilda maskininvesteringen i en ny och högeffektiv extruderlinje.

Scanfill investerar i ny produktionslinje

den 3 december 2019

Polykemis dotterbolag Scanfill AB fortsätter att satsa. Nu med hjälp av en helt ny folieextruder som ger förpackningsföretaget ännu större möjligheter till att producera effektivt och återvinningsbart material.

Rondo Plast förespråkar återvunnen plast i Kina

den 1 november 2019

Polykemis dotterbolag Rondo Plast slår ett slag för den återvunna plasten globalt, genom att tala på seminarium i Kina. På Elmia Subcontractor berättar dem mer om deras internationella arbete och de fantastiska möjligheter som framtiden bär med sig.

Polykemi rustar inför framtiden

den 24 juni 2019

Polykemi i Ystad har sedan 1968 framgångsrikt tillverkat kundanpassade plastcompounds, bland annat för fordonsindustrin. För att möta framtidens behov av plastmaterial har vi nyligen investerat i ännu en ny, toppmodern produktionslinje.

Polykemi och Rondo Plast leder vägen för återvunnen plastråvara med inhouse workshops

den 27 maj 2019

De senaste åren har det skett en förändring gällande användningen av återvunnen plastråvara. Nu väljer Polykemi och Rondo Plast att stötta processen ytterligare genom en turné med inhouse workshops hos underleverantörer och slutkunder i Europa.

En värld av gråa nyanser på Plastteknik Nordic

den 24 april 2019

Polykemis dotterbolag Rondo Plast kommer under årets upplaga av Plastteknik Nordic att lyfta fram det återvunna och kundanpassade REZYcom-programmet, nu även med en nysatsning i att kunna erbjuda flera mörka nyanser.

Compounderingsmästare på Plastteknik Nordic

den 10 april 2019

På Plastteknik Nordic 2019 i monter C01 kommer Polykemi att presentera nya materialportföljer, sina polymerblandningar och välkomnar till olika utmaningar á la Mästarnas Mästare i sin monter.

Plasten räddar framtiden

den 27 mars 2019

Kasta inte bort dina möjligheter - låt oss hjälpa dig att återvinna på rätt sätt. Scanfill tillsammans med Packbridge välkomnar till ett seminarium om återvinning av plast.

Rondo Plast levererar återvunnet material till Volvo Cars

den 26 november 2018

Rondo Plast stödjer Volvo Cars ambition att till år 2025 ha minst 25% av plasten i sina bilar tillverkad av hållbart material. Volvo Cars demonstrationsbil exemplifierar denna ambition, som är den mest progressiva inom tillverkare av premiumbilar.

Bli en miljöhjälte – genom att (åter)vinna plastkampen på Elmia Subcontractor!

den 6 november 2018

Miljö, återvinning och en hållbar framtid. Det är ledorden när Polykemis dotterbolag Rondo Plast ställer ut på Elmia Subcontractor för tredje året i ett eget monterkoncept.

Miljövänligt förpackningsmaterial på Scanpack 2018

den 10 oktober 2018

Scanfill AB är ett svenskt innovativt kunskapsföretag som vill förändra den svenska marknaden med sina miljövänliga produkter. I år fyller Scanfill 10 år! Träffa dem på Scanpack i monter H03:09.

Polykemi AB firar “50-years of compounding” på Fakuma 2018

den 2 oktober 2018

Speciellt fokus läggs på framtidens fordon; eldrivna med krav på lättviktsmaterial och självkörande med nya krav på interiör design. Det presenteras även en nysatsning på flamskyddade material, samt det evigt aktuella ämnet återvunna material.

Scanfill tunnast på marknaden - med en ny gummivals!

den 1 juni 2018

För att möta marknadens behov för tunnare miljövänlig plastfolie har Polykemis dotterbolag Scanfill AB satsat på en maskinförändring för att bredda sitt produktprogram av helt eller delvis oljefria plaster.

Resultat per sida:12244896
Sida av 2

Fakta om Polykemi AB

Adress
Polykemi AB
Box 14
271 21 YSTAD

Region
Sverige
Skåne län
Ystads kommun

Telefon: +46 411-17030

VAT nummer: SE5561143461

Anställda: ca 300

Certifikat: ISO 14001, ISO 9001:2015

Kontaktpersoner

Mia Persson
Avdelning: Kommunikation
Yrke: Kommunikatör
Telefon: +46 41179729
Ulrik Nilsson

Sänd till en kollega

0.079