23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lesjöfors förvärvar fjäderföretaget Velleuer i Tyskland

Lesjöfors har förvärvat den tyska fjädertillverkaren Velleuer GmbH & Co. KG. Företaget, som är beläget i Velbert nära Düsseldorf, producerar fjädrar och pressade detaljer. Förvärvet konsolideras i Lesjöforskoncernen från och med den 1 januari 2011.

Lesjöfors är en av Europas största tillverkare av fjäderprodukter och har marknadens största produktutbud. Bolaget omsatte under 2010 1,2 miljarder SEK och har omkring 800 anställda. Lesjöfors har verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Lettland, Ryssland, Korea och Kina.

Velleuer omsätter cirka 13 miljoner euro och har 110 anställda. Bolaget har en bred kundbas främst inom tysk fordons- och verkstadsindustri. Företaget grundades 1905 och har sedan dess ägts av grundarfamiljen. Velleuer har ett brett produktsortiment som omfattar både traditionella fjädrar och banddetaljer.

Genom förvärvet får Lesjöfors lokal produktion på den största fjädermarknaden i Europa och blir en av de ledande leverantörerna av fjädrar och pressade detaljer i Tyskland med en total omsättning på cirka 30 miljoner euro. För Velleuer innebär förvärvet tillgång till hela Lesjöfors breda produktportfölj och teknikkunnande.

Lesjöfors VD Kjell-Arne Linbäck kommenterar förvärvet:
- Köpet av Velleuer är strategiskt viktigt för Lesjöfors. Vi har efter flera års sökande äntligen kunnat göra ett förvärv på den viktiga tyska marknaden. Företaget har bra ledning som blir kvar i bolaget och förvärvet passar perfekt in i vår strategi med att etablera lokal produktion på våra större marknader. Köpet av Velleuer öppnar också möjligheter för oss att ta ytterligare steg i Tyskland.

Velleuers VD kommenterar förvärvet:
- Velleuer har blivit medlem av en mycket stark koncern med fokus på vår kärnverksamhet. Det ger oss möjlighet att växa och expandera vår verksamhet och vi får tillgång till nya affärsmöjligheter via Lesjöfors säljorganisation och koncernens breda produktsortiment. Vi ser alla fram emot denna nya situation och den utvecklingspotential det medför.

Mer information
Kjell-Arne Lindbäck, koncernchef Lesjöfors AB +46 70 5749994
Bertil Persson, koncernchef Beijer Alma AB +46 8 50642768, +46 70 5908958
Rainer Müller, verkställande direktör Velleuer GmbH & Co.KG,+49 20 512900

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Sänd till en kollega

0.062