23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Scanvaegt SP520 Compact Sizer ++

| Medlemsnyhet | Företag Scanvaegt Systems AB

Viktsortering, batching till minsta vikt och räkning av antal bitar

Scanvaegt SP520 Compact Sizer är ett snabbt, exakt och robust system som väger och sorterar produkter med en hastighet av upp till 160 artiklar per minut. SP520 Compact Sizer konceptet finns i tre standardkonfigurationer för olika produktionsbehov, från viktsortering till enklare batch-jobb.

Exakt vägning i ett kompakt utförande
Med en robust design som klarar tuffa produktionsförhållanden är Scanvaegt SP520 Compact Sizer en perfekt lösning för vägning och viktsortering i en hastighet av upp till 160 produkter per min. Den garanterar att råmaterialen utnyttjas till fullo och hanterar förpackningsmaterial från bulkprodukter i blöta produktionsförhållanden. Tillsammans med en robust design och ett avancerat HMI är SP520 Compact Sizer en kraftfull lösning när man behöver exakt vägning och viktsortering av produkter. Det kompakta utförandet och de flexibla konfigurationsmöjligheterna gör det lätt att integrera Scanvaegt SP520 Compact Sizer i befintliga produktionslinjer.

Modulär design
Denna lösning har tagits fram för att tillmötesgå olika krav från kund.
Den finns i tre olika standardkonfigurationsnivåer:

SP520 Compact Sizer
SP520 Compact Sizer +
SP520 Compact Sizer ++
Eftersom processvågen och processeparatorn är två enskilda enheter,
garanteras du samma höga noggrannhet och kapacitet som finns i
Scanvaegts mest avancerade Design Graders.

SP520 Compact Sizer++
Den mest avancerade lösningen, SP520 Compact Sizer++, har en minimum batch funktion, där produkterna sorteras in i en fördefinierad total portionsvikt, t.ex. 5 kg.
Systemet ackumulerar kontinuerligt produkternas enskilda vikt. Vikten används för beräkning av till vilken portions- och uppsamlingsbehållare den enskilda produkten ska utsorteras i. När en minimum batch vikt är uppnådd, är där en lysande tryckknapp som visar att vikten är komplett och uppsamlingsbehållaren skall tömmas. På så sätt garanteras att portionen alltid uppnår minimivikt. När väl detta är tömt manuellt, och tryckknappen aktiverad, startar systemet automatisk uppsamlingen av nästa batch. Funktionen kan också programmeras som en styckräkningsportion. Alla andra konfigurationer kräver en Scanvaegt Design Grader.
Lösningen består i grundutförande av:

SP520 processvåg, W275 mm
SP5220 separator med 3 x 2 griparmar CC475 mm
6 uppsamlingsbehållare med manuella bottenspjäll och tryckknappar
Flexibel konfiguration
Det finns en mängd ytterligare, alternativa konfigurationer för de tre standardmodellerna:

Inmatnings-acceleratorband i 500, 1000 eller 1500 mm längd
Hållare för Eurobackar (400*600mm)*
Uppsamlingsbehållare med manuella bottenspjäll och tryckknappar*
Antal rejekt-armar (2-6)
Vattenspray och skrapa (för klibbiga produkter)
PlusFlex Production Management SW
* Rejektbehållare 0 finns bara tillgänglig för lösningarna + och ++

Optimal hållbarhet
Processvågens utformning, med ett slakt bält system, ger snabb och exakt vägning även i tuffa produktionsförhållanden. En hermetisk försluten lastcell i rostfritt stål baserat på en parallellogramkonstruktion (patentsökt), kombinerat med ett överlastskydd och ett antistötsystem, garanterar maximal drifttid. Alla vägningsceller har tre års garanti.
Transportbandet drivs av en kraftig och slitstark trummotor som klarar av kraven inom livsmedelsindustrin.

Öppen, lättrengjord design
SP520 Compact Sizer är gjord i en öppen design med sluttande linjer och ytor och runda rörprofiler. Det gör det lätt att göra rent maskinen noggrant, och förebygger smuts- och bakterieansamlingar.

Användarvänligt användargränssnitt
SP520 Compact Sizer har en stor 15’’ pekskärm med intuitiva menyer som guidar operatören genom sekvenserna med enkla kommandon, vilket garanterar en snabb, lätt och felfri drift. Den enkla navigationsstrukturen, tydliga grafiken och den lätta produktkonfigurationen minskar tiden som krävs för produktbyten. Programvarusystemet i SP520 Compact Sizer ger fullständig överblick och exakt produktövervakning med hjälp av statistik och grafer, snabb produktkonfiguration och möjligheten att optimera produktionen

Effektiv hantering och optimering
PlusFlex produkthantering (tillval) är en programvaruapplikation för rapportering och övervakning i realtid av en eller flera maskiner, samt för databashantering och produktkonfigurationer.

 

Kontakta Scanvaegt Systems idag för en demo!

 


Stefan Hagman - Sales Manager
Mobile: +46 70-630 88 18 
S.Hagman@scanvaegt.se 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Scanvaegt Systems AB

Box 9059
400 92 GÖTEBORG
Sverige
Scanvaegt Systems AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078