23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Boka demokörning redan idag på en ScanCut 225S Portion Cutter Single-lane

| Medlemsnyhet | Företag Scanvaegt Systems AB

Den nya ScanCut 225S Portion Cutter har en skärfrekvens på upp till 2.170 slag per minut och är perfekt för snabb och exakt produktion av viktbestämda portioner av färsk fisk, fågel och kött.

Avancerad teknik resulterar i oslagbar noggrannhet 
ScanCut 225S's höga hastighet och extrema precision är resultatet av ett komplext system, som har trimmats till perfektion. Våra erfarna utvecklare har skapat den ultimata maskinen och maximerat prestandan genom att kombinera det bästa från alla nya tekniker.
Med en högupplöst 250 Hz-kamera, avancerad servoteknik, exakt lasersystem och avancerade program för beräkning av produktdensitet och konvertering av produktdata till bitspecifikationer, klarar ScanCut av att bita produkterna med oöverträffad hastighet och precision.

Flera produktionsområden 
ScanCut 225 har ett brett urval av program som har utvecklats för att bita fisk, fågel eller kött på ett optimalt sätt. När produkten har skannats gör systemet omedelbara beräkningar och börjar att bita produkten enligt specifikationerna.

Användarvänlig MMI 
ScanCut hanteras via den 15,6 tum stora, användarvänliga MMI-touch-skärmen, som ger enkel vägledning genom sekvenserna. Systemet har även en simultanfunktion som, baserat på historiska produktionsdata, hjälper operatören att ställa in ett optimalt snittmönster.

Portion Cutter med intelligent knivdesign
Kniven är monterad i en knivring som skär i en 360 grader under produktion. Vid skärpunkten finns en liten öppning mellan de två transportbanden, där kniven kan passera. Den skär med otroligt hög hastighet, vilket minimerar inverkan på produkterna. Kniven är tillverkad i härdat stål och är extremt tunn och lätt böjd, vilket gör att produkterna inte glider på transportbandet och ger en ren snittyta.

Minimalt spil
Det är svårt att skiva färska produkter utan spill, men ScanCuts design har reducerat det till ett absolut minimum. Kombinationen av vändvalsens extremt lilla diameter, den smala öppningen mellan de två transportbanden, den 1,5 mm tunna kniven och den höga produktionshastigheten bidrar till betydligt mindre spill, samtidigt som det förhindrar att det samlas rester i maskinen.

Maximal produktkontroll
Noggrann portionering av färska produkter i miljöer med hög produktionshastighet genom att produkten hålls fast och stabil under skärprocessen. Detta tack vare gripklorna på ScanCut 225S, vars helt nya design ger maximal kontroll över produkterna. Gripklorna inte bara håller i produkterna, de transporterar dem även framåt i en hastighet som synkroniseras med hastigheten på transportbanden och kniven. Produkterna hålls fast utan att klämmas ihop, vilket ger en bibehållen form som inte kolliderar med systemets beräkningar. Detta säkrar högsta precision och snittkvalitet.

Flexibla skärvinklar
ScanCuts knivring har en innovativ design, som tillåter enkel och snabb justering av skärvinkeln. Knivringen kan justeras i upp till fyra variabla vinklar, t.ex. 45, 60, 75 och 90 grader. Dessa vinklar kan fördefinieras, vilket eliminerar ytterligare manuell justering av knivringen. Denna funktion säkrar en exakt skärvinkel varje gång och gör det enkelt att byta från en vinkel till en annan. På ScanCut-maskinen med dubbla transportband kan de två knivringarna ställas in individuellt, dvs. en med 45 graders vinkel och den andra med 90. Detta gör det möjligt att köra olika snittprofiler samtidigt.

Automatisk transportbandsjustering
Vid skärpunkten finns en liten öppning mellan de två transportbanden, där kniven kan passera. När man ändrar knivens vinkel måste även avståndet mellan transportbanden justeras därefter. Detta sker halvautomatiskt med ScanCut 225, vilket eliminerar behovet av manuell justering och säkrar korrekt avstånd mellan banden.

Robust, hygienisk design
Denne ScanCut 225S portioneringsmaskin har en väldigt robust och enkel design, med släta ytor som minimerar risken för att rester fastnar inuti maskinen. De stabila servomotorerna sitter i ett hermetiskt förslutet chassi i en IP65-miljö. Motorerna vattenkyls, vilket eliminerar behovet av ohygieniska luftkylningsrör inuti maskinen.

Alla metallytor som har direkt eller indirekt kontakt med produkterna tillverkas i rostfritt stål AISI 303/304. Alla plastdelar är godkända för kontakt med livsmedel.
Som tillval kan ScanCut 225S utrustas med särskilda ben med en särskilt hygienisk design. ”Ytterdelen” på dessa ben har en helt slät yta utan skruvspår, vilket förhindrar att rester fastnar.

Effektiv rengöring 
Det är otroligt enkelt att förbereda denne Portion Cutter för rengöring eftersom hela skåpet är topphängt och kan tippas uppåt, vilket ger fri åtkomst från alla sidor av maskinen. Den öppna transportkonstruktionen ger full tillgång till alla band och knivar, som kan tas ur med minimal ansträngning. Dessutom kan transportplåtarna nedanför bandet placeras i lodrätt läge.
Detta ger komplett åtkomst till alla delar och gör att insidan av maskinen kan spolas av grundligt. Designen leder effektivt allt vatten och alla rester till avloppet på botten av maskinen och genom ett hål ut på golvet eller ner i avloppet.

Säkerheten framför alt 
Man kommer inte åt knivarna när maskinen körs. Dessutom stängs maskinen av och stannar omedelbart om den öppnas. Tre stoppknappar sitter på lättåtkomliga platser på båda sidorna av maskinen, i händelse av ett nödläge.

 

Kontakta Scanvaegt Systems idag för en demo!

 Stefan Hagman - Sales Manager
Mobile: +46 70-630 88 18 
S.Hagman@scanvaegt.se 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Scanvaegt Systems AB

Box 9059
400 92 GÖTEBORG
Sverige
Scanvaegt Systems AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062