23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hållbara lösningar: RPC Superfos-hink i toppkvalitet med återvunnen plast

Plastemballageproducenten RPC Superfos har utvecklat en ny formel för framställning av hinkar med en hög andel återvunnen plast. Fokus ligger på kvalitet, hög driftsäkerhet och hållbarhet.

Att tillverka nya hållbara förpackningar av återvunnen plast är en välkänd praxis för plastemballageproducenten RPC Superfos. Men nu har företaget utvecklat en ny formel för en serie med hinkar i olika storlekar och former som alla kan tillverkas med en mycket hög andel återvunnen plast. Det handlar om hinkar för industriell användning som Paintainer®, SuperCube®, SuperLift® och SuperFlex®.

Vi tar stort ansvar och använder återvunnen plast
Søren Marcussen, nordisk chef för RPC Superfos, förklarar:

”RPC Superfos har lång erfarenhet av att använda återvunnen plast i emballagelösningar för industriell användning, vilket gör oss till en efterfrågad och kompetent rådgivare för våra kunder. Det handlar om att hitta den rätta balansen, eftersom det är viktigt att ta hänsyn till de mekaniska egenskaperna, annars kan emballagets driftsäkerhet påverkas negativt. Tack vare vår nya formel och vårt ansvarstagande när det gäller emballageproduktion kan vi i dessa fall nå upp till en mycket hög andel återvunnen plast. Dock kommer vi alltid att fokusera på driftsäkerhet, kvalitet och effektiv logistik för våra kunders räkning. För oss är det viktigt att inte lova mer än vi kan hålla – det ser vi som vårt tydliga uppdrag som rådgivare och affärspartner”.

Tillsammans med kunden tar vi fram den rätta mixen av återvunnen plast, sammansättningen beror på vad emballaget ska användas till. Eftersom ett emballage kan användas till många olika saker är en nära dialog med kunden avgörande för ett riktigt lyckat resultat. Under alla omständigheter är hinkar med återvunnen plast en åtgärd som stöder utvecklingen av den cirkulära ekonomin.

Många års erfarenhet och erkännande för innovationer
Många års målinriktat arbete med innovationer och återvinning har inneburit att RPC Superfos har fått det erkännande som det betyder att få en hink tillverkad av återvunnen plast nominerad till ett hållbarhetspris, nämligen ”Sustainable Innovation Award from the British Coating Federation” 2015.

Janni Langkjær Pedersen, Sustainability Communication Manager hos RPC Superfos, säger:

”Det är verkligen inget nytt för RPC Superfos att tänka hållbarhet, och när vi använder återvunnen plast är det bara ett sätt för oss att göra det på. Vi är mycket glada över att marknaden numera rör sig i en riktning som innebär ökad hållbarhet. Samtidigt kommer det ny lagstiftning i Europa om plast i samhället, vilket vi också tar hänsyn till. I ljuset av det är RPC Superfos glada över att kunna erbjuda en serie kvalitetshinkar med återvunnen plast, som är perfekta för färg, lack, byggmaterial, trädgårdsprodukter osv. Plast har många goda egenskaper – t.ex. är det hållbart, lätt och starkt samt bidrar avsevärt till att sänka CO2-utsläppet.”

Vi ska bli bättre på att samla in och använda plastavfall
Just nu utvidgar RPC Superfos sitt samarbete med olika leverantörer av plastgranulat från plastavfall. Dessutom genomför man diverse kundprojekt tillsammans med RPC PLASgran, ett ledande plaståtervinningsföretag i Storbritannien. Det handlar bl.a. om att utveckla en välfungerande infrastruktur för att öka insamlingen av använt PP (polypropylen). RPC PLASgran är precis som RPC Superfos en del av RPC Group, Storbritannien.

Detta samarbetsprojekt går också ut på att utveckla metoder för en säker integrering av återvunnet plastmaterial i nya emballage för livsmedelsprodukter. För att återvunnen PP ska kunna användas som material som kommer i kontakt med livsmedelsprodukter måste man säkerställa att dess källa kan spåras och att materialet håller en mycket hög kvalitet. Det är en utmaning för alla inom plastindustrin, men RPC Superfos är redo att ta sig an uppgiften och föra den genom flera olika arbetsprocesser och med företagets breda expertis.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.109