23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lyckeby Starch investerar i Christian Berners valstorkar till sin stärkelseproduktion

| Medlemsnyhet | Företag Christian Berner AB

När Lyckeby nu ska fördubbla och modernisera sin produktion av kallvattenlösliga stärkelser är det Christian Berner som fått förtroendet att leverera två avancerade valstorkar.

Lyckeby erbjuder svensktillverkade, huvudsakligen potatisbaserade, specialstärkelser och fibrer av hög kvalitet, anpassade till livsmedelsindustrins olika produkter och processer. När Lyckeby nu ska fördubbla och modernisera sin produktion av kallvattenlösliga stärkelser är det Christian Berner som fått förtroendet att leverera två avancerade valstorkar. Investeringen fördubblar Lyckebys kapacitet för kallvattenlösliga stärkelser till 14 000 ton per år.

 − Vi bygger ut vår anläggning i Nöbbelöv och valstorkarna blir hjärtat i fabriken, säger Tomas Arnesson, teknisk chef på Lyckeby Starch. Att producera kallvattenlöslig stärkelse till livsmedelsindustrin ställer höga krav på att maskinparken är anpassad, effektiv och driftsäker, därför valde vi att återigen samarbeta med Christian Berner, säger Tomas Arnesson.

Valstork E20/45 från Andritz Gouda mäter 2 meter i diameter, är 4,5 meter långa och har en kapacitet på cirka 500 kg torr produkt per timme.

− En öppen dialog och kundens stora engagemang har möjliggjort en smidig upphandling för installation och leverans av nya valstorkar. För oss är det viktigt att det blir rätt maskin och denna uppdaterade gigant inom valstorkar säkerställer torkprocessen för högviskösa och kletande produkter. Att Lyckebys befintliga valstorkar levererades av oss redan på 1970-talet och fortfarande är i bruk visar hur långlivade de är, säger Kurt Olofsson, teknisk säljare på Christian Berner.

Lyckeby Starch ägs av Sveriges Stärkelseproducenter upa, en ekonomisk förening med ca 600 medlemmar runt om i södra Sverige och erbjuder moderna specialstärkelser och fibrer av hög kvalitet till livsmedels- och teknisk industri.

Vill du veta mer om pulver- och torkteknik?
Kurt Olofsson, teknisk säljare, Christian Berner AB
031-33 66 922 kurt.olofsson@christianberner.com

 

Medlemsnyhet

Företag
Christian Berner AB

Designvägen 1
435 22 Mölnlycke
Sverige
Christian Berner AB

Sänd till en kollega

0.063