23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Svenskt musteri tredubblar lagerkapaciteten med automatisk lösning

| Medlemsnyhet | Företag Riantics A/S

Företaget Kiviks Musteri AB, som i fem generationer har bedrivit verksamhet nära Kivik i sydöstra Sverige, har valt en automatisk lagerlösning från Riantics A/S. Den medför en avsevärd uppgradering av musteriets pallhantering.

Det är en kompakt lagerlösning för maximalt utnyttjande av utrymmet. Lösningen levereras och implementeras av Riantics i samarbete med det svenska företaget BITO Lagersystem.

”Så som musteriet är inrättat i dag är det bara golvet som används som lagerplats. Det innebär betydliga begränsningar när det gäller förvaring av pallar. Därför har Kiviks Musteri valt en lösning från Riantics som innebär att pallar kan lagras på höjden. 575 pallplatser kommer att rymmas”, berättar Area Sales Manager Thomas Rømer, Riantics A/S.

Med det nya systemet kommer Kiviks Musteri, som grundades 1888, få ca tre gånger så hög lagerkapacitet. Thomas Rømer fortsätter:

”Det är en FIFO (First-In-First-Out-lagerlösning), vilket innebär att de färdigpackade pallarna kommer direkt från produktionen och in på Riantics bansystem. Härifrån körs de på en av två linjer till den helt automatiska pallkranen som placerar de enskilda pallarna på rätt plats på FIFO-lagret.”

 Implementeringen förväntas vara avslutad under det första kvartalet 2020.

Medlemsnyhet

Företag
Riantics A/S

Industrivej 8
9510 Arden
Danmark
Riantics A/S

Sänd till en kollega

0.047