23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kosten kan vara avgörande för att inte tappa hår

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att det är viktigt att äta rätt kost vet de flesta.

Men många känner inte till att en av de bidragande orsakerna till att du tappar hår kan vara vitaminbrist och mineralbrist. Att få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler är nämligen viktigt för att stimulera hårväxten. I den här artikeln kommer vi titta närmare på kostens betydelse för hårväxten.

Hårväxt har stor betydelse för människors psykiska hälsa. Många lider av håravfall och minskad hårväxt som ett resultat av varierande faktorer. Att livsmedelsindustrin drar sitt strå till stacken kan vara en viktig del i bidraget till att fler ska slippa den psykiska ohälsan som kan drabba den som tappar sitt hår i onormal utsträckning.

Mineralbrist och vitaminbrist
Orsakerna till håravfall kan vara många och se helt olika ut. Det kan handla om ärftlighet, stress eller överdriven styling. Men även kosten påverkar och här har livsmedelsindustrin en viktig uppgift när det gäller att informera om kostens inverkan på vår hälsa.

En av de vanligaste orsakerna till håravfall är brist på mineralen zink. Zink finns bland annat i livsmedlen ägg, frön, nötter och lins. Det är även möjligt att få i sig tillräckliga mängder med zink genom att äta kosttillskott.

En annan vanlig orsak till att människor tappar hår är brist på vitamin B. Ägg, kyckling och rotfrukter är exempel på livsmedel som innehåller mycket B-vitamin. Försök att regelbundet äta dessa livsmedel för att säkra ditt intag av tillräckliga mängder B-vitamin. Precis som fallet är med zink är det möjligt att komplettera den vanliga kosten med kosttillskott för att undvika håravfall på grund av brist på vitamin B.

Livsmedelsindustrins bidrag
Förhoppningsvis kommer livsmedelsindustrin fortsätta ta sitt ansvar när det gäller att göra konsumenterna medvetna om vikten av att få i sig rätt mängd vitaminer och mineraler för att stimulera hårväxten.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.08