23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

3 Vanliga åkommor som kan lindras med rätt kost

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att det finns stora samband mellan den kost vi äter och hur vi mår är knappast någon hemlighet.

Hjärt- och kärlsjukdomar, övervikt och diabetes är alla grava hälsoproblem som ofta har direkt anknytning till kost och livsstil. Men det finns också en rad andra mindre allvarliga åkommor som också kan lindras genom att äta rätt kost. Vi ska ta en titt på tre sådana åkommor

Åderbråck
Det finns inga klara orsaker varför man drabbas av åderbråck men ofta finns det en ärftlig faktor. Det finns både stödstrumpor och flera effektiva behandlingar mot åkomman men faktum är att man kan mildra symptomen markant bara genom att dricka mycket vatten och skära ner på alkohol och transfetter. Allt som är bra för blodcirkulationen kan ha en positiv effekt på ens åderbråck.

Psoriasis
Psoriasis och andra återkommande och irriterande hudutslag är extremt jobbiga att leva med. Det finns många olika behandlingsmetoder men för många finns det inget sätt att permanent bota åkomman. Däremot är det många som upplever att en nyttigare kost gör stor skillnad i hur allvarliga och besvärande eksem man får. Livsmedel som är fulla med antioxidanter har för många en positiv effekt. Kanel, gurkmeja och en stor mäng olika frukter och grönsaker har alla potential att verka antiinflammatoriskt och därför lindra psoriasis. Fiskleverolja har också stor verkan för många med hudbesvär och man bör äta så mycket fet fisk man kan och eventuellt även ta extra fiskleverolja som kosttillskott.

Reumatism
Reumatism är inte en sjukdom utan en stor grupp med inflammatoriska sjukdomar som drabbar skelett, muskler och leder. Det finns oftast ingen bot och tillståndet kan vara livslångt. En god kost kan dock faktiskt lindra symtomen markant. Även här rekommenderas en kost full av frukt och grönt, fisk, nötter och olivolja. Den som lider av reumatism och äter en ohälsosam kost har nämligen förhöjd risk att drabbas även av andra hälsoåkommor. Samtidigt finns det vissa studier som visar på att den hälsosammare kosten faktiskt leder till att symptomen vid till exempel ledgångsreumatism lindras.

För den som lider av någon av dessa åkommor kan det vara extra viktigt att tänka på vad man äter. Fördelen är att den typ av kost som hjälper med dessa jobbiga men inte livshotande åkommor är att samma kost också har en positiv effekt på en totala välbefinnande, förebygger andra allvarligare och livshotande åkommor och överlag leder till ett friskare, lyckligare och längre liv.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078