23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

epoxi + kaffesump = flamskyddsmedel

Ett team forskare vid Nanyang Polytechnic i Singapore har utvecklat ett nytt flamskyddsmedel genom att blanda epoxihartser med kaffesump

Singapore rankas som nummer 36 bland de 50 länderna med den högsta kaffekonsumtionen i världen, 2,1 kg per capita.
Ett team forskare vid Nanyang Polytechnic i Singapore har utvecklat ett nytt flamskyddsmedel genom att blanda epoxihartser med kaffesump.
Efter månader av hårt arbete, hittade Dr Henry Leung och hans team med tre sista-årsstudenter det perfekta förhållandet mellan epoxi och kaffesump. Kombinationen har visat sig minska spridningen av lågor från en brand, med potentialen att förbättra brandsäkerheten i hushåll och arbetsplatser avsevärt.
Teamet är stolt över att kaffe-epoxihartset kan bidra till att minska lagringsutrymmet och energiförbrukningen som behövs för att kompostera kaffeavfallet.
Teamet, som redan hade uppnått stor framgång 2017 genom att skapa biologiskt nedbrytbar plast från kaffeavfall, kommer att fortsätta arbeta för att förbättra den nuvarande produkten. På vilket sätt? Med en mer enhetlig täthet och avancerad brandhämmande prestanda tack vare nanoteknologi.

ABIC Kemi AB marknadsför Araldite epoxilim och epoxi för laminering ocg gjutning.

Biesterfeld Sweden AB
Box 6131
600 06 Norrköping
Norrköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567284962

Sänd till en kollega

0.032