23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hydroscand delar ut årets stipendium till elev i Sydafrika

| Medlemsnyhet | Företag Hydroscand AB

Hydroscand har varit engagerade i ett skolprojekt i Sydafrika sedan 2011 och har under många år även delat ut stipendium till den student som har bäst resultat i avgångsklasserna. Detta år gick stipendiet till Aphiwe Mathonsi.

Tidigare i år startade Hydroscand Inqolayolwazi School Project Fund och donerade en större summa pengar till fonden i samband med att Hydroscand fyllde 50 år. Fonden ska användas till stipendier som möjliggör fortsatta studier för ambitiösa elever.

I oktober var det dags för examen på Inqolayolwazi School, vilket också innebar att Hydroscands stipendium delades ut till den elev i avgångsklasserna som hade lyckats åstadkomma det bästa resultatet.

”Vi använder ett datorsystem som automatiskt beräknar betygen för alla elever från termin 1 till 3. Det ger oss ett resultat som visar vilken elev i avgångsklasserna som har fått högst betyg i alla ämnen. Det är så vi identifierar den elev som får ta emot stipendiet”, berättar Christabel Ngcobo, rektor på Inqolayolwazi School.

Stipendiet 2019 gick till Aphiwe Mathonsi som drömmer om att en dag bli forskare eller läkare. Ett välförtjänt stipendium, då konkurrensen var stenhård med 136 avgångselever, menar Edna Freese som är engagerad i skolprojektet på plats i Sydafrika.

”Vår nya stipendiat, Aphiwe Mathonsi, kommer att studera på en skola i Pietermaritzburg. Carter High School är en tidigare Model C-skola och de är väldigt noggranna när det kommer till regler och garantier gällande ekonomiska frågor. De har till och med en juridisk rådgivare som vi var tvungna att övertyga om att det finns tillräckligt med pengar för att skicka henne till denna skola. Jag har stora förhoppningar om att Aphiwe kommer att bli inskriven på Carter High. De akademiska resultaten är utmärkta”, säger Edna Freese.

I år delades stipendiet ut av Louis Freese, Ednas man som även han är engagerad i Hydroscands skolprojekt. Han fick också äran att namnge stipendiet 2019 som kallas för Louis Freese-stipendiet. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Hydroscand AB

Box 401
Besöksadress: Bogårdsvägen 43
128 06 Sköndal
Sverige
Hydroscand AB

Sänd till en kollega

0.093