23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En grönare kaffeförpackning för en ljusare framtid

| Medlemsnyhet | Företag Arvid Nordquist H.A.B

Arvid Nordquist har länge arbetat med ambitiösa hållbarhetsmål och tar nu nästa steg i hållbarhetsarbetet

Arvid Nordquist har länge arbetat med ambitiösa hållbarhetsmål och tar nu nästa steg i hållbarhetsarbetet genom att ställa om från fossilbaserat till förnyelsebart material på sina kaffeförpackningar*. De nya kaffeförpackningarna för den professionella marknaden består till minst av 80% växtbaserat material och halverar koldioxidutsläppet i förhållande till tidigare förpackningsmaterial.

Användningen av plast fortsätter att öka och har 20-dubblats sedan 60-talet. Plast är till 99 procent ett fossilbaserat material som orsakar utsläpp av växthusgaser och skyndar på den globala uppvärmningen.

- Vi tar nu vårt ansvar och vill vara en ledande kraft för förändring. Genom att ställa om från fossilbaserat till förnyelsebart material får vi en grönare förpackning, säger Erica Bertilsson, hållbarhets- och kommunikationsdirektör Arvid Nordquist.

Kaffeförpackningarna är tillverkade av växtbaserad plast där råmaterialet är baserat på sockerrör tillsammans med oljor från raps och solros. Och genom att ställa om från fossilbaserat till växtbaserat halveras koldioxidutsläppet.

- Med den nya förpackningen har vi uppnått den högsta möjliga andelen växtbaserat. Än så länge går det inte att uppnå 100% växtbaserat material för kaffeförpackningar, men vi fortsätter att söka en hundraprocentig lösning, säger Erica Bertilsson.

Arvid Nordquist kaffe består alltid av 100% arabicabönor av högsta kvalité, som dessutom är 100% hållbart certifierade med hänsyn till människa och miljö. Arvid Nordquist jobbar ständigt med att minska miljöpåverkan i hela kedjan. Och nu är det dags för nästa steg, plastförpackningar. För den klimatpåverkan som återstår, klimatkompenserar företaget till 100 procent genom trädplantering i kaffeodlande länder.

*Gäller hela Arvid Nordquists sortiment av malt kaffe och hela bönor.

 https://www.arvidnordquist.se/kaffe-pa-jobbet/hallbarhet/gront-laminat-ooh/

Medlemsnyhet

Företag
Arvid Nordquist H.A.B

Ekensbergsvägen 117
171 25 Solna
Sverige
Arvid Nordquist H.A.B

Sänd till en kollega

0.093