23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är en espressokaffe?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Här beror det mycket på tillverkaren. Men vi kan också säga att steknivån och typen av bönor också kan ha någon effekt.

Det är vanligt att hitta blandningar av espresso och dropp som fyller hela gångarna i stormarknaderna. Det är normalt; espresso är en av de mest populära typerna av kaffe där ute.

Men varför skiljer espresso sig från vanliga kaffebönor? Tja, det handlar om den unika rostningsprocessen de har genomgått.

I motsats till vanliga kaffebönor sätts dessa i tryckprocess som "steker" dem. Det betyder att det ger en karamellisering och oljeaktighet till bönan som gör dem "rikare" på smak. En grön bönespresso är inte detsamma som en vanlig bönakaffe utan rostningsprocessen.

Rikligheten är dock diskuterbar, men smaken skiljer sig säkert från vanliga kaffebönor som inte går igenom denna process.

Sammantaget, vad espresso betyder är att kaffebönor genomgick en unik process för att lägga till en rökig eller toasty touch till deras smak.

Bortsett från det är det också en utmärkt indikation från producenten att berätta hur kaffet måste förbereds för att få ut mesta möjliga av det. Läs mer om det på denna engelska webbplats under artikelnamnet Best Espresso Coffee Beans

Koffein nivå
Nu när du har en idé om stek och typer av bönor - är det dags att lära sig mer om koffeinivån.

Här beror det mycket på tillverkaren. Men vi kan också säga att steknivån och typen av bönor också kan ha någon effekt.

Många säger att mörkt stekt kaffe har den högsta mängden koffein. Men i verkligheten är det tvärtom.

Lätt stek kan faktiskt ha högre mängder koffein eftersom det är mindre bearbetat. Normalt innehåller dock lätt, medium och mörk stekt ofta samma mängd.

Skillnaden kan dock komma direkt från typen av bönor. Robusta bönor tenderar att ha två gånger mer koffein än Arabica bönor. Så du kommer sannolikt att hitta rena Robusta-espressobönor som innehåller lite mer koffein än rena Arabica-bönor. läs mycket mer om det på den engelska webbplatsen best espresso beans

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063