23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Det bästa köksredskapet att använda på en keramisk glasplatt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Medan keramiska spisar är ganska effektiva för matlagning, kan de vara ganska ömtåliga. Om du inte har de bästa köksredskapen för keramisk glasplatta. Du kan sluta med en trasig eller repad kokplatta. Och det är något du säkert vill förhindra.

Hur man väljer rätt köksredskap för keramisk spis
Vill du få den bästa produkten som möjligt? Då vill du veta om den kritiska faktorn att veta om dem:

Material och beläggning
Det första materialet att tänka på är emalj som du mest kommer att hitta som en beläggning för bitar av gjutjärn. Den värms snabbt men undviker också skador på spishällen som gjutjärn kan ge.

Sedan har du porslin, det är ganska nära emalj eftersom det vanligtvis också fungerar med gjutjärn. Men du kan hitta pannor helt av porslin. Det är fortfarande säkert och pålitligt att använda med en keramisk glasskiva. Det orsakar ingen skada och värms verkligen snabbt.

Koppar är ett annat utmärkt val. Även om det inte kliar ytan på spishällen, kan det lämna lite fläck bakom. Men det är fortfarande ett anständigt kokkärlsmaterial för keramiska glastoppar.

Och om du kan gå till aluminiumkokkärl eller rostfritt stål, skulle det vara ditt bästa val. Den enda frågan är att dessa metaller kan vara ganska dyra.

Vad man ska undvika
Materialen du behöver undvika är keramik, gjutjärn och alla typer av stengods. De repar antingen ugnen eller så småningom värms de inte upp tillräckligt bra.

Men bortsett från materialet, kom också ihåg att undvika köksredskap som inte har en platt botten. Oförenlighet kan till och med repa ytan oavsett material. Läs mer om det på den engelska sidan: What Is The Best Cookware To Use On A Ceramic Glass Cooktop

Hur man rengör glasskåpens toppkokare
Alla experter vet att det bästa sättet att rengöra köksredskap i glasskåp. Är först att ta hänsyn till vilken typ av material som stycket är tillverkat av. Här förklarar vi hur du rengör var och en i enlighet därmed:

Emalj / Porslin
Även om de vanligtvis är mycket släta och låter sällan något mat hålla sig vid ytan. Ibland kan du behöva en unik rengöringsprocess.

När smuts eller rester är ganska tuffa rekommenderar vi att du bara placerar pannan eller potten i frysen i cirka 1 timme. Efter det kommer resterna snabbt av med en mjuk svamp eller borste och varmt tvålvatten.

Aluminium
Strålningspannor kan lämna några brännmärken i ytan på metallen. Så det är viktigt att använda något skonsamt som blir av med maten, men också märken som värmen kan lämna kvar på köksredskapet.

Vi rekommenderar att du använder grädde av tartar och citronsaft, en matsked av vardera plus en liter vatten och blanda den. Häll sedan in i potten eller pannan och låt den vila i 15 minuter. Efter det kan du torka av interiören för att bli av med resterna.

Koppar
Tvålvatten är vägen att gå med koppar. Ta en borste eller svamp och rengör. Om du vill ha ett ännu bättre resultat rekommenderar vi att du täcker ytan och interiören med citronsaft. Låt juicen vila i cirka 30 minuter på ytan och det är det. Ytan blir blank och snygg.

Rostfritt stål / titan
Det bästa sättet att rengöra metaller som dessa två är att använda varmt tvålvatten. Om metallen har fläckar eller svårt att ta bort rester, kan du använda varmt vatten för bättre resultat. Dessutom kommer en handduk tappad i vit vinäger att ta bort allt. Skölj bara efteråt, och det är det.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062