23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bästa trä för skärbräda

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Skador du ständigt på bänkskivan när du hackar grönsaker? Kämpar du för att hitta en hård yta som stöd när du klipper kött? Eller hittar du en ordentlig skärbräda för dina köksbehov?

Fördelarna med att få en träskärbräda
Medan de ser ut som alla andra skärbrädor du kan få, finns det faktiskt vissa fördelar med att använda en trämodell istället för någon annan. Här är några av dem:

Hållbarhet
Det finns inget misstag på detta - trä håller mycket mer än plast och liknande material. Fördelen kommer mestadels av att trä hanterar fukt, damm, smuts och värme utan problem. Dessutom blir de inte lätt repade av metall.

Som jämförelse tenderar plast att bli smutsigt för snabbt, luktar hemskt efter en tid, kan växa mögel och ibland kan till och med smälta eller förlora styrka med värmen. Och vad som är värre: de skadas lätt med knivar.

vår källa kommer från den engelska webbplatsen med artikeln Best Wood For Cutting Board

Renlighet
Det råder ingen tvekan om det - träskärbrädor är mycket renare och lättare att underhålla än något annat material du kan få.

Trä tenderar att absorbera bakterier så att de blir otillgängliga. Dessa bakterier kommer att dö i träet och lämnar aldrig några spår. 

Däremot tenderar akryl och plast att lagra bakterier i sprickor som så småningom kan överföra all lukt och bakterierelaterade egenskaper till din mat. Detta kan vara ett enkelt sätt för skadliga bakterier att komma in i din mat.

Mycket ekologiskt
Slutligen och förmodligen ännu viktigare: trä är mer ekologiskt och mycket lättare att bli av med än plast och metaller.

Även om glas kan pågå hundratals eller tusentals år för att fullständigt nedbrytas, kan trä bara ta några dussin - och det ger inte någon bieffekt i miljön.

 

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078