23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Friskvårdssatsning stärker hela laget

| Medlemsnyhet | Företag WeLoc - Weland M. AB

Hos WeLoc boostade man både gemenskap och immunförsvar genom sitt deltagande i stafettvasan. Nu utmanar man övriga bolag i Gnosjöregionen att haka på.

Anmälningarna till stafettvasan 2021 är redan igång och hos WeLoc skickar man utmaningen vidare till andra företag.

– Hälften av vår personal ställde upp, tre av sex anställda. Från Welandkoncernen, där WeLoc ingår, kom hela 25 lag till start, trots att majoriteten av oss var nybörjare som knappt aldrig åkt skidor, säger Andreas Henningsson.

Katarina Hjalmarsson, Andreas Henningsson och Ulrika Jaldevik ställde upp i Stafettvasan, tillsammans med ytterligare ca 130 kollegor från Welandkoncernen. ”Vi har redan anmält oss till nästa år!”

Värdefull friskvårdssatsning

WeLoc gav sig ut i skidspåret med ledorden ”laget före jaget”. Deltagandet, inte den individuella prestationen, är viktigast.

– Friskvårdssatsningen som görs i koncernen är så betydelsefull. Vi har blivit som en stor familj, säger Katarina Hjalmarsson. Dessutom ser man positiva hälsoeffekter, vilket är välkommet i virustider.

– Det är absolut inte frågan om någon elitsatsning. Den bästa träningen är den som blir av och alla ska kunna delta utifrån sina förutsättningar. Sedan blir man både positivare och gladare när man lär känna sina medarbetare på ett nytt sätt.

Stark utveckling på materialsidan

WeLoc är ett av de mindre företagen i Welandkoncernen – men WeLocs marknad är desto större. Den klassiska WeLoc-klämman exporteras över hela världen och har blivit oumbärlig inom såväl livsmedelsindustri som kemi- och medicinteknik. Utveckling sker ständigt på materialsidan, berättar Andreas.

– Vi tittar mycket på alternativa material och som medlemmar i Nordisk Bioplastförening deltar vi aktivt för en hållbar framtid där plasten kommer vara en viktig del när den används på rätt sätt.

Tillväxt inom detekterbara produkter

Den rådande COVID-19 situationen har även resulterat i ökad efterfrågan från medicinskt och kemisktekniskt relaterade slutkunder.

– Vi ser också en kraftigt ökad efterfrågan av vårt detekterbara sortiment, fortsätter Katarina. Ett antal av WeLocs förslutare finns tillgängliga i ett detekterbart material som ofta efterfrågas av kvalitetsmedvetna kunder inom livsmedelsindustrin. Materialet som är livsmedelsgodkänt kan detekteras med både röntgen och metalldetektor.

– Vi ligger i framkant med vår certifierade svensktillverkade kvalitet, konstaterar Katarina. Att systerföretaget Weland Plastic, som tillverkar WeLocs produkter, växer med utökade lokaler tryggar försäljningskapacitet på lång sikt.

FAKTA WELOC-WELAND M.AB
WeLoc – Weland M. AB grundades 1983 som ett dotterbolag till Weland-koncernens företag i Sverige. Vi har nu över 30 års erfarenhet av design,tillverkning och distribution av återanvändningsbara plastförslutningar för flexibla förpackningar.

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: WeLoc


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
WeLoc - Weland M. AB

Dalsgatan 17
333 30 Smålandsstenar
Sverige
WeLoc - Weland M. AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062