23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Leverans av Busch vakuumsystem till Brasilien

| Medlemsnyhet | Företag Busch Vakuumteknik AB

Busch Vakuum Solutions levererar Vakuumsystem för behandling av COVID-19-patienter i Brasilien

Brasilien har flest bekräftade COVID-19-fall i Sydamerika. Redan i mars utökades sjukhusens kapacitet för intensivvård av coronapatienter och flera fältsjukhus upprättades.

I Brasilien har Busch Vacuum Solutions ett nära samarbete med en kund som bygger och installerar system för medicinsk gasförsörjning. Busch har utvecklat en serie vakuumförsörjningssystem för sjukhus speciellt för den här kunden. Kort innan coronapandemin hade sitt utbrott erhöll Busch ett innovationspris för den här produkten från kunden. Behovet av sådana vakuumsystem blev ett faktum bara några dagar senare. På grund av spridningen av pandemin utökades Buschs lager- och tillverkningskapacitet i Brasilien för att kunna leverera så snabbt som möjligt. Därmed kunde Busch leverera de nödvändiga vakuumsystemen i tid för att färdigställa fältsjukhusen och de utökade intensivvårdsplatserna på sjukhusen.

Det största fältsjukhuset byggdes i Pacaembu Stadium i Sao Paolo för 2 800 patienter. En anläggning där fotbolls-VM hölls 1950 och där Pan American Games spelades 1963 har fungerat som fältsjukhus sedan mitten av april. Ytterligare fyra fältsjukhus i Brasilien har utrustats med gas- och vakuumförsörjningssystem där coronapatienter behandlas.

 

Medlemsnyhet

Företag
Busch Vakuumteknik AB

Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Sverige
Busch Vakuumteknik AB

Sänd till en kollega

0.078