23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyinstallation till Coop i Trollhättan

| Medlemsnyhet | Företag Tesab AB

Coop-butiken på Hörngatan i Trollhättan byggs nu om till en klimatneutral och energisnål livsmedelsbutik. Dahlmans Kylteknik har fått i uppdrag att installera klimatneutral kylteknik i butiken. Beställare av uppdraget är Wica/Arneg och Coop Väst.

F-gasförordningen ställer krav på kylanläggningar, inte bara i livsmedelsbutiker utan även för restauranger, storkök, fryslager och isbanor mm. I år blir det installationsförbud för köldmedier med GWP över 2500. Dahlmans Kylteknik, som är en av pionjärerna inom klimatneutral kylteknik, har sedan 90-talet installerat åtskilliga kylanläggningar med CO2. Installationer som är miljövänliga och ger hög energibesparing.

För Coop på Hörngatan pågår just nu projektering. Montering av rör och armatur och placering av maskiner sker senare i projektet. Butiken komma hålla stängt i en vecka när Dahlmans Kylteknik genomför sitt installationsarbete tillsammans med kyldiskleverantören Wica/Arneg.

- Vår policy är att vi ska arbeta miljövänligt. F-gasförordningen driver på konverteringen från syntetiska köldmedier till naturliga. Den nya anläggningen är bra för miljön och ger samtidigt bra energibesparingsmöjligheter. Med Dahlmans fungerar allt bra, säger Robert Eklund, projektledare på Coop Väst.

- De här åtgärderna kommer att lyfta hela butiken och uppskattas av våra kunder. Det lig ger också helt rätt i Coops idé om att tänka miljövänligt, säger Elisabeth Carlsson, butikschef på Coop Hörngatan.

- I den här entreprenaden använder vi oss av Frigadon - vår svenska leverantör av CO2-aggregat. Det är hållbart och gynnar våra arbeten här i Västsverige. Wica är också en svensk tillverkare av kyl och frysdiskar, vilket ger samma effekt. Jag tycker att Coop har varit förutseende genom åren och framåt när det gäller konverteringen av köldmedier. En bra uppdragsgivare, säger Daniel Dahlman, projektledare på Dahlmans Kylteknik.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Tesab AB

Forskarvägen 1
702 18 Örebro
Sverige
Tesab AB

Sänd till en kollega

0.064