23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Färre lyft, fler aromer

| Medlemsnyhet | Företag Christian Berner AB

Nordarom i Norrköping använder sedan många år tillbaka en Fillflex fyllningsmaskin i produktionen av aromer och färg för livsmedelsindustrin. För att minska antalet tunga lyft och förbättra arbetsmiljön i produktionen behövde de komplettera.

− Tillsammans med Pär Nygren på Christian Berner arbetade vi oss vi fram till en lösning med god ergonomi, stor exakthet och effektiv fyllningsprocess, säger Helena Pantzar, produktions- och inköpschef på Nordarom. Nu placerar vi våra 25-litersdunkar på pall, etiketterar, fyller med slang som doserar exakt mängd och därefter sätter vi på kapsylen med en tryckluftsdriven kapsylåtdragare. Förr var det manuell hantering, så den lösning vi har nu betyder att flödet är bättre och säkrare för våra medarbetare, säger Helena Pantzar.

Christian Berner har levererat komponenter från flera av sina produktområden och det var Pär Nygren som presenterade sina idéer för Nordarom.

−  Lösningen visar att vi kan hjälpa till i de flesta produktionssteg, säger Pär Nygren. Den fyllningsmaskin som redan fanns på plats kompletterades med en massflödesmätare, vätskefilter och en kapsylåtdragare med en fixtur som togs fram i vår egen plastbearbetningsverkstad. Jag säljer inte bara maskiner utan även vår samlade kunskap, säger Pär och tillägger att han är stolt över att vara en riktig fyllningsnörd.

Nordarom har beställt ytterligare en massflödesmätare för att kunna möta sina kunders efterfrågan på aromer. Just nu trendar bland annat Chili sour, ingefära, Pina Colada, körsbär och rabarber. Läs mer om en värld av smak och färg på https://nordarom.se/

Vill du veta mer om flexibel vätskefyllning?

Pär Nygren, teknisk säljare Christian Berner AB
par.nygren@christianberner.com, 031-33 66 919

Medlemsnyhet

Företag
Christian Berner AB

Designvägen 1
435 22 Mölnlycke
Sverige
Christian Berner AB

Sänd till en kollega

0.078