23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kaffepussel på pallen för Arvid Nordquist

| Medlemsnyhet | Företag Front Automation AB

För några år sedan levererade Front Automation en packanläggning till Arvid Nordquists kafferosteri i Solna. Uppgiften var att packa mixade kaffepaket på halvpallar för att passa direkt på hyllan ute i butik.

UTMANINGEN
När du håller ett paket kaffe från Arvid Nordquist i handen kan du vara säker på att vikten är 500 gram* och att bottenmåttet är identiskt oavsett vilken sort det är. Men eftersom de olika kaffesorterna består av olika kaffebönor, som dessutom mals olika, så varierar volymen lite och därför kommer höjden på olika paket att skilja sig åt. Det blir i sin tur en utmaning för den som vill bygga ett pallmönster av plattor med olika kaffesorter. Byggklossarna passar helt enkelt inte!

MED PASSBITAR PASSAR DET
Lösningen i Arvid Nordquists rosteri blev en skärmaskin som kan skära till passbitar i wellpapp med olika mått. Dessa läggs sedan som utfyllnad i mönstret ovanpå plattor med låga paket som innehåller kompakt kaffe.
Skärmaskinen är en standard vi kallar FrontCut™. Eftersom den skär måttanpassade skivor från fanfold är den användbar i många sammanhang, både för mellanläggsskivor ”on demand” eller som distanser.

ONE, TWO…TESTING
Extra roligt var att vi under projektets gång hade obegränsad tillgång till alla sorters kaffe. Vi testade nya smaker och provade att packa pallar om vartannat och hade till slut en lika omfattande test av kaffesorter som av produktionslösningar.

Att lyssna på äkta kaffenördar som verkligen kan sin sak och är passionerat intresserade av bönors färg, rosttemperaturer och hur bönorna ska malas är inspirerande. Vi upptäckte nya världar av dofter, smaker och aromer i varenda kopp.

ENTUSIASM INSPIRERAR
Vi på 3BUTTON GROUP är likadana, fast för oss handlar det om vår passion för automation. Med samma iver och entusiasm som Arvid Nordqvist pratar om kaffe, diskuterar vi vakuumkretsar, svarstider från PLC och wellriktning i fanfold.

Oavsett område är det helt enkelt kul att jobba med engagerade människor med specialistkunskaper. Bästa sättet att avnjuta en presentation av ett riktigt smart automationskoncept, presenterat av en äkta automationsnörd, är förstås också med en kopp rykande kaffe i handen.

* Arvid Nordqvist är det enda av de större kafferosterierna som håller kvar vid 500 gram-paket på bassortimentet och har alltså inte gått över till 450 gram som många andra!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Front Automation AB

Hedenstorpsvägen 5
555 93 Jönköping
Sverige
Front Automation AB

Sänd till en kollega

0.058