23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Superfos tar hand om miljön med Operation Clean Sweep

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Superfos, ett företag inom Berry Global, är med i Operation Clean Sweep. Det är ett internationellt initiativ för att minska avfall från plastgranulat för att på så sätt värna om miljön.

Att vara en av de stora spelarna på marknaden av plastförpackningar har sina plikter – och medför ett stort samhällsansvar. Det är en av grunderna till att Superfos bidrar till att beskydda naturen genom att hålla plasten borta från vattenmiljön.

De allra flesta av Superfos fabriker är redan certifierade inom miljöledning via ISO 14001, men företaget har dessutom fullt upp med att införa programmet Operation Clean Sweep (OCS) genom hela företaget. Initiativet speglar inte bara en affärsmässig värdegrund. Det har också en avgörande betydelse för merparten av kunder med fokus på hållbarhet.

Många bäckar små...
Lars Skjold Frederiksen, R&D Project Manager, Superfos, säger:

”Superfos vill förhindra att plastgranulat, plastflagor och plastpulver hamnar i miljön, särskilt i vattenmiljön. När vi arbetar med OCS-programmet hjälper det oss att införa några mindre, men mycket viktiga, förändringar i vår dagliga produktion. Det många små förändringarna har god effekt och gör faktiskt en stor skillnad till fördel för våra vattendrag.”

Sopa rent framför egen dörr
Den främsta principen är att få en överblick över avfallet, samla in och rengöra det för att till slut återanvända plastavfallet i produktionen om det är möjligt. Ett konkret exempel hos Superfos är installation av filter i regnvattenavloppen. Andra jordnära åtgärder är inhägnader med finmaskiga nät runt granulatsilor samt att spadar, kvastar och hinkar står till förfogande där de behövs, så att medarbetarna enkelt kan hålla produktionsområdet rent. Dessutom finns det en uppsamlingsbricka med lim som står placerad under en silo vilket är ett enkelt men mycket effektivt sätt att minska plastavfall i form av pulver.

”De olika åtgärderna är inte direkt raketvetenskap, utmaningen ligger snarare i att se till att de dagliga rutinerna efterföljs. Lyckligtvis ser vi förbättringar på flera nivåer på alla fabriker som är med i OCS. Men det råder inga tvivel om att vi ska fortsätta att ha fokus på handlingsåtgärder. Vi ska utbilda och göra våra kollegor på fabrikerna självständiga och det samma gäller våra leverantörer. Det är en utmaning som vi gärna och ivrigt tar oss an,” förklarar Lars Skjold Frederiksen.

De förebyggande OCS-åtgärderna kontrolleras regelbundet. Kontrollgenomgången är i sig själv en motiverande faktor för att införa förändringarna. Den överordnade målsättningen för Superfos är att reducera påverkan från drift och produktion. Medan plastavfall i naturen är oacceptabelt, är plast som material helt vitalt för att leverera hållbara lösningar på flera områden, exempelvis plastförpackningar till livsmedel och övrig industri.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Sänd till en kollega

0.047