23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

METTLER TOLEDO's nya avspolningsbara kontrollvågar

| Medlemsnyhet | Företag Mettler-Toledo AB

De nya avspolningsbara kontrollvågarna klarar de flesta rengöringsprocesser som förekommer inom livsmedelsproduktion, och säkerställer hög vägningsnoggrannhet med bibehållen efterlevnad av hygienstandarderna

METTLER TOLEDO Produkt Inspektion lanserar en ny serie av avspolningsbara kontrollvågar för precisionsvägning i miljöer där livsmedel tillverkas. Produkterna i den nya serien är särskilt utformade för tillämpningar där rengöringen sker enligt strikta processer innefattande natriumhydroxidbaserade rengöringsmedel. Därmed minimeras risken för bakteriespridning, utan försämrad vägningsnoggrannhet.  

 De nya vågarna är mycket väl lämpade för kött-, fisk- och skaldjurshantering, men även i tillämpningar där mejeriprodukter, bakverk och färdigmat hanteras. I sådana produktionsprocesser är det vanligt att flytande ingredienser spills och droppar ner på transportband eller andra maskindelar som har direkt eller indirekt kontakt med den produkt som tillverkas. 

 De avspolningsbara vågarna har sluttande eller lätt buktande ytor, vilket förhindrar att vätska eller rester samlas och bildar grogrund för bakterier, samtidigt som transportbanden enkelt kan demonteras för effektiv rengöring. En öppen konstruktion med endast fyra ben på golvet underlättar rengöringen.  

 Systemen är IP69-testade, godkända enligt ECOLAB Material Compatibility Test och klarar de flesta natriumhydroxidbaserade rengöringsmedel och desinfektionsmedel. Detta gäller även kontrollvågarnas touch-skärmar, som inte behöver tas bort eller täckas över, vilket förenklar rengöringsprocessen betydligt.

 De nya kontrollvågarna följer de allra striktaste hygien- och säkerhetsstandarderna men innehåller också METTLER TOLEDOs välkända precisionsteknik och baseras på vår tillförlitliga design. Liksom vågarna i de andra METTLER TOLEDO-serierna, är de nya kontrollvågarna i överensstämmelse med globala vägningsregler och mätinstrumentdirektivet (MID). De uppfyller också kraven för transportörmaterial avsedda att komma i kontakt med livsmedel, inklusive EG-förordning 1935/2004 och EU-förordning 10/2011, vilket hjälper kunden att också uppfylla kraven enligt FDA-standarderna.

 ”Det allra viktigaste inom livsmedelsproduktion är att skydda konsumenterna mot kontaminering – från bakterier eller annat”, säger dr Jürgen Kress, vd för METTLER TOLEDO Garvens. ”Det är extremt viktigt att produktionsutrustningen klarar de rengöringsrutiner som krävs för att säkerställa en hög hygiennivå utan att kompromissa med noggrannheten.”

 De nya avspolningsbara kontrollvågarna finns i nedanstående varianter:

 C33 PlusLine avspolningsbar kontrollvåg – robust prestanda 
Med en kombination av tillförlitlig vägningsnoggrannhet och robust konstruktion levererar C33 PlusLine hög precision i tuffa miljöer. Konstruktionen underlättar rengöring och underhåll: Transportbanden kan enkelt tas bort och återmonteras, och eftersom de har ett elastiskt utförande slipper man spänna dem. I de flesta fall kan rengöring utföras utan att först plocka isär maskinen. Vändbara transportband ger enkel åtkomst för rengöring av alla kritiska områden.

 C33 PlusLine har en 12-tums pekskärm framtill, för högsta möjliga säkerhet. Liksom övriga delar av systemet är touch-skärmen IP69-klassad, vilket innebär att den inte måste täckas över eller tas bort inför rengöring. Vågen levererar data och statistik i realtid, på över 30 språk, med ytterligare konfigureringsalternativ för åtkomst och anpassning.

 C35 AdvancedLine avspolningsbar kontrollvåg – precision och mångsidighet 
C35 är byggd för krävande miljöer och levererar exakt vägningsresultat på en stabil plattform som klarar högtryckstvätt och de flesta natriumhydroxidbaserade rengöringsmedel. Ramen är utformad i enlighet med etablerade hygienregler, med enkel åtkomst för rengöring och med lätt lutande ytor för att förhindra att vätska stannar kvar. Systemet stödjer hastigheter upp till 250 förpackningar per minut inom vägningsområdet 25 g till 7 kg.

 C35 bidrar också till förkortat driftavbrott tack vare enkel isärtagning – det tar knappt en minut att ta bort drivenheten helt och hållet, med endast ett fåtal verktyg. Även touch-skärmen på 15-tum tål avtvättning tillsammans med resten av systemet. Vägningsprogramvaran stöder IoT- och Industry 4.0-initiativen med öppna gränssnitt såsom OPC UA, Pack ML och Fieldbus. 

 De avspolningsbara kontrollvågarna är tillgängliga från och med den 1 juni 2020.

För mer information, besök www.mt.com/cw-washdown

 För frågor, vänligen kontakta:

Niels Olesen
+45 4 327 08 31
niels.olesen@mt.com

Medlemsnyhet

Företag
Mettler-Toledo AB

Virkesvägen 10
120 08 Hammarby Sjöstad
Sverige
Mettler-Toledo AB

Kataloger mm.

Bilder och video

C33 Plus LineC35 Advanced Line

Sänd till en kollega

0.063