23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

myPNOZ – Det nya modulära säkerhetsreläet

| Medlemsnyhet | Företag Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial

Det modulära säkerhetsreläet myPNOZ är världens första i seriestorlek 1 – ”My Safety” för automation

Med det intuitiva onlineverktyget myPNOZ Creator kan operatören sammanställa sitt eget myPNOZ: Det levereras förkonfigurerat och testat och är alltså ett installationsfärdigt, helt individualiserat system. Det krävs inga programmeringskunskaper för att arbeta med myPNOZ Creator, eftersom säkerhetsfunktionernas sammankopplingslogik definieras via modulvalet och tillhörande kontaktsekvenser. För sin senaste modulära säkerhetsbrytare myPNOZ har Pilz alltså utvecklat ett genomgående digitalt koncept från urval till beställning: Med myPNOZ kan Pilz erbjuda säkra lösningar som byggs individuellt efter kundspecifika krav i seriestorlek 1.

Säkerhetsreläet myPNOZ övervakar säkerhetsfunktionerna nödstopp, skyddsgrind, ljusstråleskydd, tvåhandsdon IIIA/C och aktiveringsbrytare. Det består av en huvudmodul med upp till åtta fritt kombinerbara expansionsmoduler.
I det tillhörande onlineverktyget myPNOZ Creator kan man sammanställa en säkerhetslösning som uppfyller behoven utifrån ett stort antal möjligheter. Operatören kan växla mellan en logik- och en maskinvaruvy. En simulering för validering och omfattande dokumentation tillhandahålls också.

Logisk och säker projektering!
Beroende på säkerhetskraven kopplar operatören ihop säkerhetsfunktioner som t.ex. nödstopp eller skyddsgrind med logiska OCH-/ELLER-sammankopplingar. Onlineverktyget myPNOZ Creator visar logiska fel i säkerhetsfunktionernas följd med hjälp av en symbol. Operatören kan lägga till ytterligare säkerhetsfunktioner efter behov och fastställa detaljer som t.ex. tillslags- och frånslagsfördröjning. Operatören kan kontrollera direkt med hjälp av simuleringen i onlineverktyget om en koppling eller säkerhetsutformning uppfyller de krav som ställs. Det minskar risken för fel och gör att driftsättningen går snabbare.

Skapa säkerhet enkelt, simulera den säkert och spara tid vid beställningen
I PNOZ Creator kan säkerhetskopplingarnas antal, typ och logiska sammankoppling bestämmas helt utifrån vad kunden behöver till sin anläggning. Med dessa uppgifter beräknar Creator automatiskt vilka moduler som behövs och i vilken ordning de måste anslutas. Kontaktsekvenserna fastställs genom logiken för säkerhetsfunktionernas sammankoppling. Tack vare denna interna kombinationslogik krävs inga programmeringskunskaper vid utformningen. Produkten som genereras kan beställas direkt via onlineverktyget. Operatören kan alltså beställa myPNOZ direkt med den fördefinierade sammanställningen. Säkerhetsreläet förkonfigureras och levereras redo att monteras. Varje myPNOZ får en unik typkod. Det innebär att ett likadant system vid behov kan beställas när som helst.

Omfattande modularitet för högre flexibilitet
Säkerhetsreläet myPNOZ övervakar säkerhetsfunktionerna nödstopp, skyddsgrind, ljusstråleskydd, tvåhandsdon IIIA/C och aktiveringsbrytare. Det består av en huvudmodul med upp till åtta fritt kombinerbara expansionsmoduler. Totalt erbjuder modulära myPNOZ upp till 12 olika expansionsmoduler: fyra utgångsmoduler och fyra ingångsmoduler samt fyra in-/utgångsmoduler. Varje ingångsmodul kan övervaka två säkerhetsfunktioner, vilket minimerar kostnaderna för maskinvara betydligt och dessutom minskar behovet av kabeldragning. Det går att övervaka flera säkerhetssensorer utan att man som tidigare behöver koppla in flera brytare. Dessutom går det att skapa flera säkerhetszoner med myPNOZ som oberoende av varandra övervakar separat agerande anläggningsdelar. Det bidrar till att höja anläggningens tillgänglighet, eftersom maskindelar kan kopplas från oberoende av varandra.
Den smala huvudmodulen (17,5 mm) har dessutom en överordnad säkerhetsfunktion. Den fungerar oberoende av eventuella ytterligare säkerhetszoner på alla utgångar. Utgångsmodulerna växlar antingen tidsfördröjt eller direkt (valbart) och finns med relä- eller halvledarutgångar. Med myPNOZ kan säkerhetsfunktioner sammankopplas med OCH/ELLER, vilket möjliggör kundspecifika tillämpningar.

Snabb och smidig montering
Modulerna är smidiga att koppla samman med myPNOZ via BUS-kontakter. Dessutom matas hela systemet med spänning via huvudmodulen. Det innebär att endast huvudmodulen behöver vara ansluten till elnätet, vilket reducerar kabeldragningen. Anläggningen kan alltså tas i drift snabbare. I fråga om underhåll optimeras dessutom kostnaderna: Om du bara behöver byta ut en modul kan enskilda moduler bytas ut direkt utan att hela systemet behöver demonteras.
Dessutom har myPNOZ en utökad diagnostik med LED för varje modul och varje säkerhetsingång. Det gör felsökningen snabbare och reducerar stilleståndstiden.
Utbudet och den smidiga hanteringen av modulerna gör det möjligt för operatören att sätta ihop just den lösning som behövs. Det ger operatören maximal flexibilitet under hela livscykeln, även vid anpassningar i efterhand.

Mångsidig användning
myPNOZ är en effektiv och säker lösning för maskin- och anläggningskonstruktion. Dessutom kan säkerhetsreläet användas i många olika branscher. Det innebär fördelar för operatörer med enkla och medelkomplexa säkerhetsapplikationer som ska övervaka från två till maximalt 16 säkra ingångsfunktioner – helt utan projekteringsprogramvara.

Läs mer här »


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial

Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Sverige
Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial

Kataloger mm.

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078