23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stor försäljning av MSC-certifierad fisk i Norden

| Medlemsnyhet | Företag Royal Greenland Sverige

Hållbarhet är ett begrepp som har kommit för att stanna. Inom fiske ser man det framför allt i den ökande efterfrågan på MSC-certifierade produkter och det märker vi även på Royal Greenland i Norden.

På Royal Greenland har vi ett stort fokus på hållbarhet. I vårt hållbarhetsprogram har vi fyra prioriteringar där det ena är hållbart fiske. En av fokuspunkterna är att vi vill att våra produkter ska produceras baserat på hållbara fiskresurser. Och här kommer MSC-certifiering in i bilden.

MSC (Marine Stewardship Council), grundat av WWF, är en oberoende internationell organisation som syftar till att främja ett ansvarsfullt utnyttjande av marina resurser och bevara dem för framtiden. Ett stadigt ökande fokus på hållbarhet under flera år har naturligtvis skapat en ökad efterfrågan på MSC-certifierade produkter.

Hos oss på Royal Greenland ser vi också att MSC-certifierade produkter är en prioritet på de nordiska marknaderna. Royal Greenlands andel av sålda MSC-produkter i Norden (2020) såg således ut så här:

Sverige
- Foodservice: 91 %
- Retail: 98 %

Norge
- Foodservice: 82 %
- Retail: 99 %

Finland
- Foodservice: 90 %
- Retail: 100 %

MSC-certifiering av fiske är ett omfattande arbete och en lång process. I det grönländska fisket sker implementeringen på basis av partnerskap mellan fiskebolag, lokala fiskeföreningar, Grönlands naturinstitut och myndigheterna. Royal Greenland är medlem i Sustainable Fisheries Greenland, vilket är ett samarbete som hittills har lett till certifiering av fyra grönländska fiskerier.

Du kan läsa mer om vår målsättning inom hållbart fiske här.

Medlemsnyhet

Företag
Royal Greenland Sverige

Jägersrovägen 151 c
213 75 Malmö
Sverige

Sänd till en kollega

0.109