23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Jonisering i mognadsrum minskat köttsvinn upp till 75%

| Medlemsnyhet | Företag FHS Scandinavia ApS

Temperatur och fuktighet i klimatrum är välkända utmaningar som kan orsaka mögeltillväxt. Möglen uppträder först i luften och senare förorenas produkterna via möglen i luften. Jonisering i mognadsrum minskat köttsvinn upp till 75%.

Konkret problem i mognadsrum för långmognat nötkött

Öxneholm producerar och levererar välsmakande kvalitetskött i Danmark med fokus på att leverera det läckraste köttet som kan tillverkas på ett hållbart sätt, med vetskap om att köttproduktionen inte är klimatvänlig. Precis därför väljer företaget hållbara lösningar när det gäller mikrobiologiska utmaningar, och FHS Scandinavias lösningar är alltid kemikaliefria och baserar sig på naturens egna lösningar.

Öxneholm kontaktade FHS Scandinavia eftersom de, liksom industrin i allmänhet, har upplevt ökad tillväxt av mikrobiologi i luften i mognadsrummen där deras långmognade nötkött hänger. Samtidigt går utmaningen ut på att de vill lösa problemet med tillväxten av mikrobiologi i mognadsrummets kylindunstare UTAN KEMIKALIER.

Jonisering - En lösning för att desinficera luften utan kemikalier 

En lösning för att desinficera luften utan kemikalier och med naturens egna metoder är jonisering. FHS Scandinavias representant undersökte förhållandena i mognadsrummen och tog samtidigt luftprover för att uppskatta behovet av jonisering samt för att kunna dokumentera resultat före och efter.

 Med FHSs erfarenhet av jonisering var vi övertygade om att vi skulle kunna göra en skillnad i mognadsrummen på Öxneholm, och därför kunde vi erbjuda Öxneholm ett "No Cure No Pay"-avtal.

 Minskat köttsvinn vid skärning upp till 75%

Efter några månader var det inte svårt för Öxneholm att fatta rätt beslut vad gäller lösning av problemet med mögel i mognadsrummet med det långmognade nötköttet. Nu är luften god och ren i mognadsrummen och den förorenar inte längre deras kvalitetsnötkött. Därför var det också enkelt att beräkna installationens återbetalningstid. Den blev väldigt kort, eftersom Öxneholms köttsvinn vid skärning och beredning av nötköttet minskade avsevärt upp till 75%, vilket av både ekonomiska och hållbara skäl var ett viktigt argument för att fortsätta med joniseringsinstallationen i mognadsrummen.

FHS Scandinavia säljer Airgenic AS specialutvecklade joniseringsutrustning för klimatrum, läs mer om Airgenics produkter på www.airgenic.com.

 

Medlemsnyhet

Företag
FHS Scandinavia ApS

Strandgade 18
5683 Haarby
Danmark
FHS Scandinavia ApS

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063