23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Minskar den fysisk inaktivitet bland sina medarbetare

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att vi rör på oss mindre och mindre är ingenting nytt. Detta är ett ökande problem för många länder runt om i världen. Vuxna och även barn rör på sig för lite under dagen vilket ger konsekvenser för folkhälsan.

Den fysisk inaktivitet påverkar kroppen och även hälsan. Kids-world, en av Danmarks största onlinebutik, försöker motverka detta genom att få sina anställda att röra på sig samtidigt som de arbetar. 

Arbeta på kontoret och röra på sig samtidigt
Vi vet alla att man ska röra på sig minst 30 minuter varje dag men det är många som tycker att det är svårt att få ihop tiden för att träna under dagen. Eftersom att det är så mycket annat som måste fixas varje dag är det lätt att glömma bort att röra på sig.

Därför har det danska e-handelsföretaget Kids-world infört en idé om att röra på sig under tiden som man arbetar framför en dator.

Vi tycker att det ska vara roligt att komma till jobbet även om det bara är en vanlig dag på kontoret. Därför finns det utrymmen för våra medarbetare där de kan röra på sig under arbetsdagen, säger grundare och ägare av Kids-world Annette Lykke Nielsen.

Det är en stor kontrast mellan de som jobbar på kontoret till de som jobbar på lagret. En stor del av medarbetarna som jobbar på lagret går mellan 20 000 och 40 000 steg under en vanlig arbetsdag. Det är därför viktigt att även ge de som jobbar på kontoret möjligheten till fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet ger ett hälsosammare liv
Det finns många kreativa lösningar för att motverka det stillasittande arbetet som sker på kontoret. Det är även ergonomiskt viktigt att de anställda rör på sig under arbetstiden och att de får en möjlighet att stå upp under dagen. Dessutom leder ökad fysisk aktivitet till  välmående och glada medarbetare som tycker om att vara på jobbet. Vi använder bland annat tumlingar från märket bObles på vårt kontor, säger CEO av Kids-world Annette Lykke Nielsen.

Skumfigurerna från märket bObles finns även i många danska hem eftersom att de kan hjälpa till att utveckla barns motoriska färdigheter.

Även om bObles tumlingar finns i många lekrum är de även perfekta för oss på kontoret. Vi kan sitta med dem under fötterna eller balansera på dem under tiden som vi står och därmed är vi fysisk aktiva även när vi arbetar vid datorn på kontoret, förklarar Annette Lykke Nielsen.

Lanserar Kids-world på den svenska marknaden
2006 grundade Annette Lykke Nielsen, som då bara var 19 år gammal, och hennes man Jesper Klit Johansen Kids-world. Idag finns det 130 medarbetare på företaget och de har sitt lager och kontor i Esbjerg, Danmark. Företaget har 5 500 kvadratmeter yta och de bygger för tillfället två nya lagerutrymmen på en yta av 4000 kvadratmeter.

Den stora expansionen av lagerutrymme gör att företaget kommer kunna fortsätta att vara ett av Danmarks största e-handelsföretag. Det stora utbudet som ständigt utökas innehåller allt från kläder för bebisar från storlek 44 till tonåringar i storlek 188. Dessutom finns det även många andra produkter som utrustning, tillbehör och möbler barn i alla åldrar.

Under de senaste 15 åren har Kids-world vuxit till en webbutik för danska barnfamiljer och de är känd för att erbjuda många olika produkter i många olika kategorier. I april förra året lanserade Kids-world sin webbshop i Sverige vilket är ett år efter att de påbörjade den internationella lanseringen genom att öppna en onlinebutik i Storbritannien.

Vi är redo för Sverige och den svenska marknaden efter ett intensivt arbete med den svenska sidan, säger CEO och grundare Annette Lykke Nielsen.

I sortimentet hos Kids-world finns det över 40 000 aktiva artikelnummer från fler än 400 populära varumärken. Det finns allt från de stora och välkända svenska varumärken samt även många populära internationella varumärken till även mindre älskade skandinaviska varumärken.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.064