23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Affärsnytta med datadriven analys

| Medlemsnyhet | Företag Wonderware Scandinavia

Wonderware Scandinavia samarbetar med Crosser på den Skandinaviska marknaden för att förenkla industriella IoT projekt genom att harmonisera och omvandla stora datamängder från olika datakällor till ett gemensamt format för djupare analys.

Skandinavisk industri digitaliserar mot ökad hållbarhet, effektivisering och konkurrenskraft på en global marknad och detta påverkar företagens organisation och processer. Industrier kan redan idag analysera och agera i realtid på delar av sin data - men inte all data. 

Studier visar att industrin bara agerar på ca 32% av sin processdata, det finns med andra ord stort utrymme för framtida innovation, men samtidigt saknar industrin resurser och medel för accelerera sina digitala projekt.

Utvecklingsbolaget Välinge Innovation AB, ägare och innovatör av bland annat tekniken för klickbara golv, insåg tidigt vikten av en enkel och flexibel innovationsprocess under sin digitaliseringsresa.
-  “Innovation ligger i vår kultur. Det är en inställning likväl som ett arbetssätt”, säger Jimmy Olofsson, IT-chef på Välinge Innovation. “Vi vill kunna prova idéer och lösningar i mindre skala, snabbt och enkelt, och om utfallet är som vi tänkt oss, skala upp dem till hela vår verksamhet”, fortsätter Olofsson.

Wonderware Scandinavia, exklusiv distributör av AVEVAs industriella programvaruportfölj följer Välinge på deras digitaliseringsresa. Peter Karlsson, General Manager hos Wonderware Scandinavia berättar:
- "Vår roll är att tillhandahålla system och stöd för alla typer av industrier. Välinge är ett bra exempel på hur innovativa företag  söker nya vägar för att effektivisera och optimera sin affär med hjälp av data."

Välinges önskan till Wonderware Scandinavia är att hjälpa till med en lösning som tillgodoser behovet av att hämta, harmonisera och omvandla data, testa i liten skala för att sedan snabbt skala upp. Valet av plattform föll på svenska Crosser och deras Edge Analytics Platform för Industriell IoT. Wonderware Scandinavia och Crosser har sedan tidigare ingått ett strategiskt partnerskap i Skandinavien där Crosser bidrar med sin Low-Code studio, cloud baserade deployment miljö och lokalt installerade Edge Node till Wonderware Scandinavias portfölj.

- "Vi är väldigt stolta över samarbetet med Wonderware Scandinavia", säger Mikael Samuelsson, Director of Strategic Partnerships and Alliances hos Crosser. "Wonderware Scandinavia är en modern och aktiv industripartner och tillsammans kan vi hjälpa Välinge att förenkla deras digitala innovationsarbete", fortsätter Samuelsson. Synergin mellan Wonderwares Scandinavias breda portfölj, långa erfarenhet och Crossers unika edge platform ger skandinavisk industri nya förutsättningar att accelerera sin digitala transformation.

- "Tillsammans med Wonderware Scandinavia skapar vi en stark plattform för innovativa skandinaviska företag och organisationer att utforska större delar av sin data, på ett snabbare och enklare sätt", avslutar Samuelsson.

Crosser
Crosser utvecklar och tillhandahåller mjukvara för Streaming Analytics och Integration för Edge-, On-premise- och molninstallation. Crossers plattform möjliggör realtidsprocessering av både strömmande- och batchdata för Industriell IoT, Data Transformation, Analytics, Automation och Integration.

Crossers lösning är byggd för att motverka komplexiteten för industriella IoT projekt. Utvecklingsteam över hela världen tjänar tid och kostnader genom att utveckla, testa och installera sina projekt med hjälp av Crossers visuella gränssnitt Crosser Flow Studio. Crosser används av bolag från hela världen för bla. Prediktivt Underhåll, Process Optimering, Data Monitorering, Data Transformation, Machine Learning och nästa generations Hybrid integration. Crosser blev omnämd som Cool Vendor i IoT Edge Computing av Gartner 2018.

www.crosser.io

 Wonderware Scandinavia
Wonderware Scandinavia AB är exklusiv och auktoriserad distributör samt certifierad utbildnings- och serviceleverantör av AVEVAs industriella programvaruportfölj i Sverige, Norge och Danmark. Med ett tydligt uppdrag att erbjuda innovativa mjukvarulösningar gör Wonderware Scandinavia det möjligt för sina kunder att vara “bäst i klassen” inom smart industri, infrastruktur och anläggningar. 

Mer om Wonderware Scandinavia: https://wonderware-scandinavia.com/

Mer om AVEVA: https://www.aveva.com/

 För mer information, kontakta:

 Helen Lindros, Marketing Manager, Wonderware Scandinavia, +46 706316926
Peter Karlsson, General Manager, Wonderware Scandinavia, +46 703448433
Peder Henriksen, Sales Director, Wonderware Scandinavia, +45 26105052


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Wonderware Scandinavia

Hyllie Boulevard 34
215 32 Malmö
Sverige
Wonderware Scandinavia

Sänd till en kollega

0.048