23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kiwa utför certifieringar enligt Rainforest Alliance Supply

| Medlemsnyhet | Företag Kiwa Certification AB

Som enda certifieringsorgan i Sverige har Kiwa fått godkännande att utföra certifieringar enligt Rainforest Alliance Supply Chain.

Många känner nog igen Rainforest Alliance klassiska märkning, en liten trädgroda som ofta går att hitta på bananer. Märkningen visar att produkten har producerats och hanterats på ett hållbart sätt, både för människor och miljö.  För att få använda märkningen måste produkten ha gått igenom certifiering i två led, först ”Farm Organizations” för producenten och sedan ”Supply Chain standard” för livsmedelsindustri och återförsäljare.

Nu har Kiwa fått godkännande att utföra certifieringar enligt Rainforest Alliance Supply Chain-standarden. Certifieringen innebär att Kiwa granskar hur produkten har hanterats från att den skickats från producent i ursprungslandet.

- Vi kontrollerar bland annat att våra kunder kan visa hur de bokför inköp och förbrukning av råvaror, samt att volymerna som köpts in som Rainforest Alliance-certifierad råvara överensstämmer med de mängder som säljs med Rainforests logo. Vi granskar också att produkten kan spåras bakåt till inköp från producenten och framåt till försäljning.

Supply Chain-standarden lämpar sig framförallt för importörer och förädlare av råvaror som kaffe, te, kakao, hasselnötter och en rad andra produkter.

- I första hand kommer vi erbjuda certifieringen till kunder i Sverige, till exempel kafferosterier och chokladtillverkare. Med Rainforest Alliance-märkningen kan de visa att deras produkter har hanterats på ett schysst sätt genom hela produktkedjan. Märkningen har även stor genomslagskraft globalt, säger Johanna Dahlman.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Kiwa Certification AB

Råsundavägen 12
169 67 Solna
Sverige
Kiwa Certification AB

Sänd till en kollega

0.078