23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Flera smarta nyheter i KUKA.Sim 4.0

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

– Ett enklare liv för systemintegratörer. Möjlighet att skapa kompletta robotprojekt, att inkludera PLC och HMI, en spe-ciell add-on för bågsvetsning och att programmet nu säljs som årligt abonnemang med mycket konkurrenskraftigt pris.

– Vi har förfinat och bearbetat programvaran och har flera smarta nyheter, sä-ger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic. KUKA.Sim är en programvara som underlättar livet för såväl systemintegratör som slutanvändare ordentligt. När en robotcell ska byggas upp går det att göra tester och identifiera eventuella svagheter i en vanlig laptop. Och det går att göra det med den riktiga layouten.
– Programmet kan ta in en modell av miljön där robotar och annan utrustning ska arbeta och även placera in allt i rätt skala, säger Micael Amandusson.

Lägg in exakt rätt utrustning
I den nya versionen går det också – med hjälp av ett tillägg till programvaran – att bygga upp sitt eget bibliotek av konfigurerbara objekt med specificerad ki-nematik etcetera.
– Det är en stor fördel, i princip kan du optimera allting. Du kan även göra saker som att simulera ett nödstopp och se hur långt roboten hinner röra sig efter att du har tryckt på knappen, och vad det får för konsekvenser.
Allt sådant går att göra innan någon utrustning köpts in, vilket sparar både tid och pengar.
Presse-Information Press release Communiqué de presse
Flera smarta nyheter i KUKA.Sim 4.0 – ett enklare liv för systemintegratörer

– Det är några av nyheterna när KUKA nu släpper version 4.0 av simuleringsprogrammet KUKA.Sim.– Du kan även exportera hela konfigurationen direkt från KUKA.Sim till robotarna, men vi rekommenderar ändå att man gör det via WorkVisual, säger Micael Amandusson.

Enligt honom är mjukvaran mycket användarvänlig och lättarbetad, ungefär som att jobba i Power Point, eller som ett slags Minecraft för professionella integratörer. Med hjälp av KUKA.Sim går det i princip att åka ut till en slutkund och demonstrera fullt utarbetade ap-plikationer i sin egen bärbara dator.

Sparar arbetstimmar
Det går även enkelt att tillsammans med kunden göra snabba utkast på plats, eller via ett online-möte.
– På bara några minuter kan du bygga upp åskådliga exempel. När du sedan har ett mer färdigt arbete att visa upp går det lätt att exportera en demo och skicka iväg, säger Micael Amandusson.
Programvaran är så pass säker att det går att göra ett Factory Acceptance Test redan vid tangentbordet. Och i slutändan innebär alla möjligheter till förarbete att det går att dra ner avsevärt på den personalstyrka som behövs vid installationen hos slutkunden.

Bland nyheterna i KUKA.Sim 4.0 finns:
• Ny KRL
• Ny bågsvets-modul
• Möjligheten att skapa Work Visual-objekt direkt i programvaran
• Möjligheten att inkludera PLC-kod (avgörande vid Virtual Commissioning)
• Säljs nu som årligt abonnemang, vilket ger att kunder inte behöver göra en stor investe-ring utan får ROI i stort sett omedelbart

Boka en genomgång
För den som vill prova på programvaran finns en 30-dagars testversion att ladda ner från KUKA Nordics webbplats. Och om någon önskar en guidning i programmets finesser och möjligheter finns Micael Amandusson och hans kolleger till hjälp.
– Det är bara att höra av sig så bokar vi ett online-möte och går igenom det lite mer grundligt på ett par timmar. Det sätter jag gärna av tid till, säger han.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078