23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

”Nu använder vi bara hinkar med återvunnen plast”

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Franska Aquarium Systems har steg för steg gått över till att uteslutande använda akvariesalthinkar med 50 % återvunnen plast (PCR, Post Consumer Recycled). De nya hinkarna har utvecklats och tillverkats av Berry Superfos.

Akvarier med fiskar och koraller i alla regnbågens färger står som dekoration i många hem. För att säkerställa hälsa och trivsel i akvariet används akvariesalt, t.ex. från franska Aquarium Systems som säljer till kunder i hela världen.

Det har verksamheten gjort i många år men nyligen har det skett en väsentlig förändring i förpackningarna från  plastförpackningsproducenten Berry Superfos: det är runda och fyrkantiga hinkar i storlekar från 3,5 liter till 21,6 liter. Det märks inte om man inte redan vet det, men både SuperCube®- och SuperLift® Extra-hinkarna tillverkas idag av 50 % återvunnet plastmaterial. Tidigare var de av 100 % ny plastråvara.

Det fungerar riktigt bra
Thomas Bertschy, CEO på Aquarium Systems, är ytterst nöjd med utvecklingen: 

”För ett par år sedan började vi intressera oss för återvinning och fick våra första erfarenheter av hinkar med PCR. Det visade sig att de fungerade riktigt bra genom hela vår försörjningskedja. Idag använder vi uteslutande hinkar som är tillverkade med en hög andel PCR. SuperCube®- och SuperLift® Extra-hinkarna med PCR har riktigt bra och robust kvalitet och de ser fina ut.”

Starka färger med In-Mould Labelling
Hinkar med PCR från Berry Superfos finns i en rad olika färger, dock varken röd eller lila som annars är signaturfärgerna för Aquarium Systems salt. Med det är enkelt ordnat med den avancerade In-Mould Labelling-tekniken från Berry Superfos. Den gör dekorationer i klara röda och lila färger som istället drar blickar till sig.

”De fyrkantiga hinkarna är fantastiska på att dra blickar till sig i köpsituationen där de står på rak linje i butikshyllan. De runda hinkarna är bäst för lager och större mängde”, tillägger Thomas Bertschy.

På frågan om samarbetet med Berry Superfos uttrycker han sig positivt:

”Vårt samarbete med Berry Superfos är bra. Det faktum att vi har samarbetat i nästan 20 år talar för sig självt. Vi värdesätter vår förpackningsleverantörs fokus på kvalitet och innovativa förmåga. Dessutom ligger Berry Superfos i framkanten när det gäller innovation inom PCR.”

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062