23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

M30 R-seriens metalldetekteringssystem lanseras

| Medlemsnyhet | Företag Mettler-Toledo AB

Nästa generations metalldetekteringssystem är konstruerat för att identifiera föroreningar i mängd olika livsmedelstillverkningstillämpningar, med programvaran SENSE™ som ritar om kartan och utökar den intelligenta kontrollen till hela systemet.

METTLER TOLEDO Product Inspection lanserar nu nästa generations metalldetekteringssystem som tillför en ny dimension på livsmedelsinspektionsmarknaden: smart, digital inspektion som tagits fram specifikt för små och mellanstora tillverkare och/eller förpackare. Det fullt integrerade systemets modulära konstruktion kan anpassas med tiden för att fortsatt vara förenligt med efterlevnads- och produktivitetskraven som aldrig upphör att utvecklas. Detta gör M30 R-seriens GC-system till en perfekt nybörjarmodell för metalldetektionslösningar för tillverkare som värdesätter hög prestanda med inbyggd framtidssäkring.

Men det som får de nya metalldetekteringssystemen att verkligen sticka ut är den digitala plattformen som drivs med ny och smart SENSETM-programvara. Detta kombinerat med avancerade algoritmer gör att dessa nybörjarmodeller kan leverera högsta känslighet för alla metallföroreningar med minimalt antal falska utsorteringar. Dynamic Stability Control-innovationer stabiliserar metalldetektorns kärnsensor för ökat skydd mot miljöbuller och vibrationsstörningar, och därmed ökad tillförlitlighet.  Nybörjarmodellerna, M30 R-seriens GC-system, är konstruerade enligt ett modulärt plattformskoncept med strömlinjeformade funktioner som standard. Metalldetektorn och transportören kan enkelt uppgraderas i takt med att efterlevnads- eller produktionskraven förändras. Detta är till hjälp för tillverkare när de vill sänka de sammantagna ägandekostnaderna och förlänga livslängden för sin utrustning, vilket är i linje med hållbarhetsmålen.

”SENSE™ ritar verkligen om kartan för metalldetektering", säger Mike Bradley, Metal Detection Systems Product Inspection Specialist hos METTLER TOLEDO Product Inspection. ”Precis som en mänsklig hjärna styr den neuronnätet inom dessa digitala inspektionssystem och integrerade transportörer i GC-serien. Den tar kontroll över hela metalldetekteringssystemet och tar det till helt nya nivåer. Den bedömer samt fattar beslut och lär sig hela tiden, samtidigt som varje bit av driften ständigt harmoniseras och optimeras.”

M30 R-serien är den första produktfamiljen från METTLER TOLEDO Product Inspection som är uppbyggd med den toppmoderna programvarutekniken SENSE™, och tar ett jättekliv för intelligens- och förfiningsnivån inom metalldetekteringens mittsegment. Den färggranna pekskärmen gör driften enkel och de viktigaste uppgifterna kan nås med hjälp av snabbåtkomstmenyn. Användarna kan välja mellan 33 språk som standard, vilket minskar felrisken och ökar produktiviteten. Det nya metalldetekteringssystemet har en slitstark, industriell design och erbjuder tre nivåer av inträngningsskydd, från IP65 till IP69K, för att stödja långsiktig, tillförlitlig prestanda i många olika tillverkningsmiljöer.

M30 R-serien består av fyra metalldetektormodeller som matchar olika produktions- och efterlevnadsbehov samt budgetöverväganden:

M30 R-serien består av fyra metalldetektormodeller som matchar olika produktions- och efterlevnadsbehov samt budgetöverväganden:

  • M31R StandardLine – för mångsidig, pålitlig inspektion inom alla livsmedelssegment: hög frekvens, finjusterad teknik med eDrive som levererar upp till 10 % sfärisk känslighetsförbättring jämfört med äldre modeller
  • M33R PlusLine – förbättrad prestanda med mycket hög frekvens, finjusterad teknik och eDrive som levererar upp till 20 % sfärisk känslighetsprestanda och passar perfekt för torra tillämpningsområden som müslibars, torr pasta, konfektyr och snacks
  • M33RB PlusLine – förbättrad prestanda med mycket hög frekvens, finjusterad teknik och eDrive, kombinerat med optimerad låd-/kolvgeometri för att leverera upp till 30 % högre sfärisk känslighetsprestanda i bulktillämpningar som köttlådor och 25 kg-mjölsäckar
  • M34R PlusLine – med förbättrad prestanda med dubbelsimultan frekvens- och produktsignalsdämpningsteknik för att förbättra den sfäriska känslighetsprestandan med upp till 25 % och minska falska utsorteringar i våta eller konduktiva tillämpningar. Den har skräddarsytts för våta, utmanande och konduktiva tillämpningar som kött, fisk och skaldjur, mejeriprodukter, produkter med högt saltinnehåll och de som är förpackade i metalliserad film.


Metalldetektorer kan integreras med ett stort antal transportörsystem, bland annat METTLER TOLEDOs nyligen förbättrade GC-seriesystem. Denna modulära transportörsystemslösning omfattar nu nya funktioner som förlängda bälteslängder, tillval med icke-ihålig ram samt ett större sortiment med utsorteringsenheter, bland annat en överliggande svepare och uppdragande band.

”Livsmedelsproducenter, FMCG-tillverkare och förpackare har länge trott att det är en dyr affär att förvärva ett metalldetekteringssystem med avancerade funktioner”, fortsatte Mike Bradley. ”Nu är det inte så längre, tack vare våra metalldetekteringssystem i M30 R-serien. Nu kan de investera i smarta, digitala metalldetekteringssystem som ger dem mycket avancerade funktioner till ett attraktivt pris. Utöver intelligent inspektion erbjuds de även den robusta tillförlitlighet som METTLER TOLEDO gjort sig känt för, såväl som att de kan känna sig trygga med att investeringen är framtidssäkrad och kan utvecklas i takt med behoven. Detta är nästa generations metalldetektering som skyddar varumärken, processer och vinster.”

Läs mer:

M31R Metal Detector
M33R Metal Detector
M33RB Metal Detector
M34R Metal Detector
Smart, digital inspection for affordable compliance
News Product Inspection 

 

Medlemsnyhet

Företag
Mettler-Toledo AB

Virkesvägen 10
120 08 Hammarby Sjöstad
Sverige
Mettler-Toledo AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078