23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Migo Päron bekämpar ensamhet med ett päron i taget

| Medlemsnyhet | Företag FruitMasters

Migo, det vänliga päronet, och Friends fortsätter sitt samarbete för att förebygga barns utanförskap i skolan. För varje kilo Migo-päron som säljs på ICA doneras en krona till barnrättsorganisationen Friends.

För andra året i rad samarbetar Migo Päron med den ideella organisationen Friends, som driver förebyggande verksamhet mot mobbning och utanförskap i skolor. Partnerskapet grundar sig på gemensamma värderingar om barns rättigheter till en hållbar och trygg vardag.

Migo stöder Friends genom att donera en krona för varje kilo päron som säljs på ICA. I september lämnades den första gåvan, 125 000 kronor, över till Friends.

– Det är tack vare alla som köpt Migo-päron som vi på Friends fått detta fina bidrag. I Sverige mobbas över 60 000 barn och unga varje år. Alla dessa barn går till skolan med en klump i magen och rädsla över hur deras dag ska bli. Varje krona gör att vi kan utbilda fler vuxna för att säkerställa att de alltid agerar när ett barn far illa, säger Maja Frankel, generalsekreterare, Friends.

Migo, det vänliga päronet, är en unik produkt som är en korsning mellan conference och doyonné vinterpäron. Migo som säljs på ICA är en kladdfri päronsort som trots sin hårda konsistens har en naturlig sötma.

– Det känns väldigt fint att få fortsätta bidra till Friends viktiga verksamhet och få lyfta de frågor som stiftelsen driver. För oss är det viktigt att varje barn får en bra start i livet och som företag delar vi de värderingar organisationen står för. Vi är väldigt tacksamma över Friends otroliga arbete både i Sverige och globalt, säger Helen Schoots, Brandmanager, Migo.

Friends är en icke vinstdrivande, ideell förening som startades 1997 i syfte att hjälpa barn och ungdomar som upplever socialt utanförskap. Verksamheten har inriktat sig på att förbättra vardagssituationen i skolmiljöer genom att organisera elevrepresentanter som arbetar proaktivt mot mobbning – därav namnet Friends. Organisationens verksamhet stöds av företag och privatpersoner där Migo Päron blir en fortsatt samarbetspartner.

Enligt Friendsrapporten 2021 känner sig 28 procent av alla svenska skolbarn i årskurs 3–6 ensamma i skolan. Hela 19 procent i årskurs 6–9 har blivit utsatta för kränkningar och etnicitet är den vanligaste grunden för trakasserier. Hjälp oss i kampen mot barns ensamhet och utsatthet! Stöd Friends genom att köpa Migo-päron!

Kontaktuppgifter:

  • Friends
    Naod Abera, pressansvarig, 070-725 54 33, naod.abera@friends.se
  • Fruitmasters
    Isabel Blomberg, PR-konsult, 070-622 31 75, ibl@essencius.com

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
FruitMasters

Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
Netherlands
FruitMasters

Sänd till en kollega

0.094