23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Unik förpackningslösning till exklusiv lakrits

| Medlemsnyhet | Företag Procudan

Procudan kom efter flera test och presentationer av möjliga lösningar fram till helt rätt förpackning, som både ramar in och profilerar den exklusiva lakritsen från Bagsværd Lakrids.

Det var en rätt speciell uppgift med krav vi inte tidigare hade stött på. Men vi sa ja till att försöka utveckla en unik förpackning tillverkad enkom för Bagsværd Lakrids”, förklarar Jens D. Kønigsfeldt, Account Manager, Förpackningar, hos Procudan.

Direktör Morten Kornbech Larsen hos Bagsværd Lakrids var nervös för om de skulle kunna förpacka deras lakrits, eftersom lakrits är en väldigt känslig produkt med en mjuk och fuktig yta, som tar upp och avger fukt till omgivningen samtidigt som det kan bli lite flytande.

Procudan tog sig an utmaningen och efter flera test av förpackningar presenterade Procudan möjliga lösningar, som matchade de unika krav lakrits ställer på förpackningens styrka samt barriär- och användaregenskaper. Egenskaper som också harmonierar med EU-lagstiftning och de allmänna riktlinjerna för förpackning av livsmedel.

Bagsværd Lakrids har valt att stå för designen av förpackningen själva, och de levererar därför färdig printdesign till Procudan, som sedan står för produktionen. Innan kunderna kan njuta av den förpackade lakritsen packas den för hand och påsen svetsas ihop av Bagsværd Lakrids.

Läs mer om den unika förpackningen och samarbetet med Bagsværd Lakrids här.

Medlemsnyhet

Företag
Procudan

Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Sverige
Procudan

Sänd till en kollega

0.079