23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Laboratoriestudenter på verksamhetsbesök hos Procudan

| Medlemsnyhet | Företag Procudan

Ett gäng engagerande studenter från Laborantskolen i Esbjerg deltog den 10 november 2021 i ett verksamhetsbesök hos Procudan, där studenterna fick en inblick i en laborants arbete, och hur företag använder laboranter för att lösa viktiga uppgifter.

Product Manager, Maja Duelund, och laborant Maria Del Mar Caparrós Morales, hälsade den 10 november 2021 engagerande laboratoriestudenter från UC SYD i Esbjerg välkomna till Procudan. Dagen inleddes med en presentation, följt av en rundvisning i produktion, på lagret och i laboratoriet.

Studenterna fick en bra inblick i de arbetsuppgifter som en färdigutbildad laborant har ansvar för samt insikt i hur verksamheter använder laboranter och/eller laboratoriepraktikanter.

Syftet med verksamhetsbesök är att ge de unga studenterna kunskap om Procudan och eventuellt väcka ett möjligt intresse, som kan leda till en praktikperiod. Dessutom är samarbetet med studenterna värdeskapande för Procudan, då studenterna under sin teoretiska studietid får uppgifter från verksamheten.

Fram till nu har det varit EAAA i Århus som har löst dessa uppgifter tillsammans med Procudan, men nu ger sig UC SYD i Esbjerg in i matchen.

”Studenterna har tillgång till utrustning som Procudan inte har in-house, och det är ytterst spännande och värdeskapande för oss”, säger Maja Duelund, Product Manager. 

När verksamhetsbesök leder till praktikplats och fast anställning

Laboranten Maria Del Mar Caparrós Morales är ett bra exempel på att ett verksamhetsbesök kan gynna studenten. Maria fick insikt, kunskap och intresse för Procudan efter att ha varit på verksamhetsbesök.

Verksamhetsbesöket resulterade i en praktikplats, en färdig uppgift och en fast anställning hos Procudan, vilket har varit värdefullt för Maria Del Mar Caparrós Morales och inte minst värdeskapande för Procudan.

Läs mer om Procudans tanke om att värde utvecklas gemensamt här.

Medlemsnyhet

Företag
Procudan

Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Sverige
Procudan

Sänd till en kollega

0.094