23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bättre fiskelycka tack vare hållfast Lesjöforsdetalj

Fiske är både ett yrke, fritidsintresse och en sport globalt. Utövarna är ofta måna om att välja rätt utrustning och fiskelyckan sägs variera utifrån redskapen. Lesjöfors har skapat en viktig tråddetalj till en helt ny produktserie fiskedrag.

Sommaren 2021 kontaktade fiskedragstillverkaren Salta Lure Company Lesjöfors för att få hjälp med en lösning till en specifik detalj för den nyutvecklade produktserien för fiskedrag till trolling, MagPower. I serien ingår bland annat patenterade Power-Lokk, ett snabblås för att snabbt kunna byta drag, som behövde en detalj i rostfritt stål. Kunden hade redan från början en klar bild över hur detaljen skulle se ut och vilka specifikationer den skulle uppfylla. Efter interna diskussioner visade det sig att Lesjöforsbolaget i Nordmarkshyttan var den enhet som bäst skulle kunna hjälpa företaget.

 Specifikation på utformning och hållfasthet

Till att börja med fick kundens representant Georgios Toris prover på hur tråddetaljen skulle kunna utformas. När han var nöjd med dimensionen fortsatte teknikerna på Lesjöfors med kraven på hållfasthet, detaljen behövde klara av en vikt på 136 kilo. Lesjöfors teknikexpert Mattias Hartvigsson utförde en FE analys på detaljens ringdiameter och den visade sig fungera utmärkt.

 Rostfritt stål för saltvatten

Valet av trådmaterial föll på det rostfria stålet Duplex EN10270-3-1.4462 då det är hårt och tål mycket belastning.

”Tyvärr lär tråddetaljen väl aldrig gå sönder så vi får möjlighet att sälja fler om inte fiskarna tappar fiskelådan i sjön”, säger Christian Larsson, teknisk säljare på Lesjöfors Industrifjädrar i Nordmarkshyttan.

 

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031