23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Golvets bet​​ydelse för livsmedelsproduktion & -säkerhet

| Medlemsnyhet | Företag Master Builders Solutions Sverige AB

Det kan räcka med en incident eller att en produkt återkallas för att riskera kundernas lojalitet. De återkallelser av livsmedel som har gjorts på senare tid visar att varje detalj är viktig i livsmedelsproduktionen, och det börjar med golvet.

Vi har pratat med Robert Bentley, European Product Manager för Ucrete Industrigolv, om hur en golvlbeläggning kan bidra till att förhindra förorening av livsmedel och stärka livsmedelssäkerheten och produktiviteten.

Robert, vad ser du som den viktigaste frågan under kommande år?
Det är enkelt. För de flesta av våra kunder inom livsmedelsindustrin tror jag att livsmedelshygien redan är viktigt och kommer att bli ännu viktigare i framtiden.

Varför är de​​t så?
Den globala livsmedelsproduktionen kommer att ställas inför många utmaningar på grund av megatrenderna med växande befolkningar och urbanisering. Några av dessa utmaningar kan kopplas direkt till livsmedelshygien.

För det första matavfallet. Med växande befolkningar och press på livsmedelsförsörjningskedjan blir den här frågan allt viktigare, och vi måste minska den enorma mängd mat som kastas, särskilt i Europa. Mer hygieniska livsmedelsfabriker kan minska svinnet och öka hållbarhetstiden – två faktorer som kan bidra till att minska avfallet.

För det andra innebär de ständigt växande produktionsenheterna inom livsmedelsindustrin att de möjliga konsekvenserna för folkhälsan också ökar i omfattning om hygienen skulle äve​ntyras.

Hur påverkar golvbeläggningar hygienen enligt dig?
Varje del av en fabrik binds samman av golvet. Golvet måste vara rent för att förhindra att föroreningar transporteras runt. Fundera till exempel på en så enkel sak som om stöveltvättarna rengör personalens stövlar effektivt. Det här är en våt process vid ingången till viktiga fabriksområden. Överallt där det finns fukt kommer bakterier och mögel att föröka sig, särskilt om rengöringseffekten varit ineffektiv. Ett golv som är tätt, ogenomträngligt och torkar snabbt kan bidra till att begränsa den möjliga effekten. Kombinerar du det med en lösning som Ucrete, som kan rengöras för att avlägsna bakterier lika effektivt som rostfritt stål, börjar golvet främja en mer helhetlig hygienisk miljö. Hygien handlar inte bara om rengöring utan även om beständighet. Ett bristfälligt golv äventyrar alltid hygienen och livsmedelssäkerheten.

Handlar inte god hygien egentligen bara om att använda rätt rengöringsmedel?
God hygien handlar om att utforma en miljö som säkerställer att faktorerna ”konstruktion” och ”användning” är ändamålsenliga och i balans. Att välja och konstruera rätt Ucrete-golv ger störst antal möjliga alternativ när det gäller användningsfaktorer. Rengöring och sterilisering är exempel på användningsfaktorer. Många vanliga industrigolvbeläggningar kan inte ge långsiktig beständighet mot många olika steriliseringsmedel och rengöringsmetoder och kan därmed aldrig anses vara hygieniska. För att få en säker miljö behöver vi välkonstruerade golv som är enkla att rengöra, inte absorberar fukt och kan hålla tjugo år eller mer utan att spricka eller försämras. Ucrete uppfyller dessa krav.

Läs mer om varför Ucrete är det perfekta golvet till livsmedelsindustrin här!​

Medlemsnyhet

Företag
Master Builders Solutions Sverige AB

Metallvägen 42
195 72 Rosersberg
Sverige
Master Builders Solutions Sverige AB

Sänd till en kollega

0.156