23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kiwa godkänt för McDonald’s SQMS

| Medlemsnyhet | Företag Kiwa Certification AB

Nu är Kiwa med i den exklusiva skara av certifieringsorgan som är godkända att göra revisioner enligt McDonald’s kvalitetsledningssystem SQMS (Global Supplier Quality Management System).

Denna standard är en del av McDonald’s mycket ambitiösa livsmedelssäkerhetsarbete och tillämpas på McDonald’s leverantörer av t.ex. burgare, panerad fisk och kyckling, pommes frites, färska grönsaker och sallader. Kiwas godkännande gäller även McDonald’s Slaughter & Deboning inkl. Animal Health and Welfare (AHW) för slakt och styckning av nötkreatur och gris, i Sverige, Norge och Danmark.

Att Kiwa upptas på listan över godkända certifieringsorgan är ett direkt resultat av förvärvet Valiguard AB:s 15-års långa erfarenhet av SQMS- och McD Slaughter & Deboning-revisioner, samt goda relationer med McDonald’s nordiska kvalitetsorganisation. Godkännandet ger Kiwa/Valiguard möjlighet att fortsätta erbjuda SQMS och Slaughter & Deboning inkl. AHW som enskilda och kombinerade revisioner och kan på sikt öppnar upp för nya marknader. Godkännandet säkerställer även att vi inte tappar befintliga kunder som vill ha SQMS/Slaughter & Deboning inkl. AHW som tillägg till sina nuvarande livsmedelssäkerhetsstandarder.  

- Vi är mycket glada och stolta över McDonalds godkännande och kan nu serva befintliga kunder under Kiwas varumärke säger Hans Lindahl, Affärsområdeschef Kiwa Certification AB.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Kiwa Certification AB

Råsundavägen 12
169 67 Solna
Sverige
Kiwa Certification AB

Sänd till en kollega

0.125