23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bürkert hjälper värmebehandlare nå Industri 4.0

Från kundunik lösning till framtidens marknadsstandard - Bürkert öppnar upp för industri 4.0 bland värmebehandlare

Det började som ett kundunikt projekt, där Bürkert koordinerade tyska experter inom gasreglering, mjukvara och ugnsdesign. Resultatet – en högre processäkerhet vid värmebehandling av stål. Med hög repeternoggrannhet och loggning av hela värmebehandlingscykeln. Kjell Ljungberg, Field Segment Manager på Bürkert berättar:

- Tysk ingenjörsglädje ger ofta bra resultat. Vi kan idag erbjuda en kompakt ”plug-and-play” lösning, där alla ingående komponenter är frontmonterade och byts därför enkelt i drift. Lösningen ansluts till överordnat styrsystem och ger godset spårbarhet. Det öppnar inte bara upp för Industri 4.0, det gör också att underleverantörer till fordonsindustrin kan uppfylla kvalitetssystemet QCI-9. Inom en snar framtid kommer vi se den här lösningen som en standardprodukt på marknaden.

 Utvecklingen drivs på av ökade krav på kvalitet, reproducerbarhet, dokumentation och krav på kortare leveranstider i kombination med en högre grad av kostnadsmedvetenhet hos värmebehandlingsanläggningarna.

 - Det finns med dagens on/off teknik, utmaningar med att styra vilka gasatmosfärer som godset värmebehandlas i. Det blir därför svårt att spåra, avläsa eller upprepa godsets värmebehandlingscykel. De manuellt inställda nålventilerna för respektive gas, utgör också ett problem och likaså en stor risk. Effekten blir ökat behov av kontinuerlig förstörande provning, vilket tar lång tid och är kostsamt för verksamheterna, säger Kjell Ljungberg.

Läs mer här.


 
 

Bürkert Sweden
Bjäre Plats 13
218 45 Vintrie
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5561166439

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047