23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Den italienska fyren väntar på Jette

Efter 15 år på Procudan säger Jette Juhl hej då till Supply Service och tar på sig vandringskängorna.

Jette Juhl har varit ett av Procudans ansikten, och inte minst röster, utåt.

Har du varit leverantör eller kund hos Procudan de senaste 15 åren så har du kanske någon gång kommit i kontakt med denna erfarna försäljningskoordinator på Supply Service.

Och har du det, så har du fått tag i en person som är serviceminded av naturen och lätt att prata med. Inte bara om du pratar danska eller engelska.

För under en helt vanlig arbetsdag har Jette kunnat tala det lokala språket med kunder i Sverige och leverantörer både i Tyskland och Italien.

Med sin bakgrund som speditör har hon också haft stenkoll på hur till exempel ostvax på bästa sätt levereras till USA.

Så det är lite av en multitalang som nu säger adjö till arbetslivet och hej till en förmodligen mycket aktiv tillvaro som pensionär.

Där pilgrimsleden tar slut
De språkliga förmågorna är något Jette har utvecklat under hela sitt liv. Tyska lärde hon sig som barn i Sydjylland, genom att titta på tysk tv. Italienska som arbetsspråk lärde hon sig att bemästra eftersom hon under fyra år bodde och arbetade i närheten av Verona.

Italien har dessutom blivit lite av ett andra hemland för henne. Något hon med stor glädje har kombinerat med en annan passion, nämligen vandring.

Jette har redan tre gånger vandrat den gamla pilgrimsleden Via Francigena från Grand-Saint-Bernard-passet vid den schweiziska gränsen och hela vägen till staden Formia, norr om Neapel.

Målet är att nå hela vägen ut till ledens slut, vid Santa Maria de Leuca.

Där nere på stövellandets yttersta spets finns en fyr. Och det var härifrån pilgrimer från hela Europa förr seglade mot Jerusalem.

Kommer att sakna dynamiken i arbetet
Men vart Jette ska efter det vet hon inte. Det finns ju också en massa annat att syssla med: Barnbarn, kyrkans menighetsråd, föredrag och kanske gospelkör, nu när det både finns mer tid och mindre pandemi.

– Jag ser fram emot att bli pensionär. Men jag kommer att sakna kollegorna och den dynamik som finns när man både pratar med leverantörer och kunder varje dag. Jag har tyckt mycket om det, säger hon.

Läs mer om Jette här

Procudan
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö
Malmö stad
Sverige

Kontaktperson

TP
Troels Petersen
tpe@procudan.com

Sänd till en kollega

0.078