23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Revolution inom Livsmedelsindustrin!

Dacapo Stainless lanserar Food & Dairy plus och detta kommer göra Skandinavien till världsledande inom processteknik för produktion inom livsmedel.

"Det är svårt att vara ödmjuk, när ens medarbetare under flera år arbetat med att utveckla ett nytt produktkoncept, och man nu sitter med den färdiga produkten framför dig.
Så ja, jag är stolt!”
säger Kristian Sylvest, VD hos Dacapo Stainless, om företages nya produktkoncept: “Food & Dairy plus”.

”Vi ser fram emot att presentera våra nya produkter till både nuvarande och nya kunder på den skandinaviska marknaden. Vi är övertygade om att detta är ett steg i rätt riktning, med tanke på hur kvalitetskraven allt mer skärps inom livsmedelsbranschen. En del är naturligtvis - hygienen – men en annan viktig del är PED-godkännandet och inte minst vårt eget interna kvalitetssystem som garanterar full spårbarhet genom hela produktionskedjan”, säger René Holm, Brand Manager hos Dacapo Stainless.

Enligt René Holm är Food & Dairy plus det första produktkoncept, där både rör och rördelar levereras med ett garanterat Rₐ-värde (råhet på ytan) på max 0,8 µm. ”Endast några få leverantörer på marknaden har lanserat antingen rördelar eller rör med detta Rₐ-värde, men ingen levererar båda”, poängterar René Holm. På frågan om varför det är så viktigt med max råhet på den invändiga ytan på max 0,8 µm Rₐ på både rör och rördelar svarar René: “Inget är starkare än den svagaste länken i kedjan! Det är slöseri med pengar att köpa rör med en max råhet på 0,8 µm Rₐ och sedan sätta ihop dem med rördelar med en råhet på endast 1,6 µm Rₐ. Det är viktigt att leva upp till EHEDG-riktlinjerna – och det gör våra nya produkter.” René Holm fortsätter: ”Med Food & Dairy plus kan vi leverera livsmedelsrör och livsmedelsrördelar, som lever upp till även de högsta kraven”.

Det finns endast få rör och rördelar i dagsläget på marknaden som klarar riktlinjerna från
The European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG), men Dacapo’s nya Food & Dairy plus rör och rördelar lever redan nu upp till dessa riktlinjer.

EHEDG är ett konsortium av producenter inom bygg- och anläggningsindustrin, livsmedelsindustrin, forskning och livsmedelsverket. EHEDG utarbetar riktlinjer med kriterier för produkter till livsmedelsindustrin och har för avsikt att uppnå mer uppmärksamhet kring hygien.
Genom att leva upp till EHEDG’s riktlinjer blir hygienen väsentligt förbättrad.
Dacapo’s Food & Dairy plus rör och rördelar finns i båda stålsorterna EN 1.4307 och 4404 och kan användas i de flesta sammanhang.

En max invändig råhet på 0,8 µm Rₐ garanteras på både invändig yta och svetssöm.
Detta innebär också, att den invändiga råheten på svetssömmen är under den tillåtna max på 1,6 µm Rₐ i DIN 11850.

Dacapo’s Food & Dairy plus rör är lasersvetsade och finns i både glödgat, oglödgat, slipat och i matt utförande och i DIN-, ISO-, DS- och SMS-standard. Det finns flera fördelar med lasersvetsade rör framför de konventionella TIG-svetsade rören. Den något mindre lasersvetsade svetssömmen minskar risken för korrosion, gör det starkare i svetszonen, materialet blir lättare att böja och materialet förblir likformigt.

När man talar om framtida strategi för Dacapo, säger Kristian Sylvest: ”Det är väldigt viktig att vi fortsätter utveckla produkter som är värdefulla för marknaden. Det ska vara ett konstant fokus på kvalitet, tillgänglighet och pris. Det är vår viktigaste uppgift att skapa mervärde för våra kunder, och vi kommer fortsätta utveckla nya produkter i tätt samarbete med stålverken. Dacapo följer utvecklingen hos slutförbrukarna och stålverken kan allt om beredning av produkterna. Vi gör det vi är bäst på: Vi gör det lättare för våra kunder att få de rätta produkterna till konkurrenskraftiga priser!”

För att bidra till att rostfritt stål, förblir en kvalitet som uppfyller både dagens och framtidens krav inom livsmedelsindustrin, har Dacapo öppnat ett extra kontor i Agro Food Park i närheten av Århus i Danmark.”Vi ska se till att konsumenterna endast får i sig livsmedel, där säkerheten i produktionen har haft högsta prioritet. För att göra det är det viktigt att vi samarbetar och utvecklar nya produkter som kan leva upp till de ständigt ökade kraven, inom livsmedelsindustrin.” säger René Holm.”På Agro Food Park har vi nära till flera danska och internationella livsmedels-verksamheter.”

Dacapo arbetar målmedvetet med att samla danska och svenska experter, rådgivare, producenter till en utvecklingskonferens om hygienisk design under våren 2014, där erfarenheter och tankar om framtiden kan delas. ”Hur långt har vi kommit? – och vart är vi på väg?” frågar René Holm. ”Detta är något av det som konferensen ska fokusera på. Vi vill gärna anpassa konferensen till de behov och krav som finns i branschen och vi är öppna för förslag. Vi välkomnar även slutförbrukare att vara med i idéfasen.”


Lite om Dacapo: Mer än 1000 års erfarenhet av rostfritt
Även om Dacapo Stainless först startade 2003 har företaget mer än 1000 års erfarenhet av
rostfritt stål.

På endast 10 år spelar Dacapo redan en viktig roll på den skandinaviska rostfria stålmarknaden. Den succé det inbringat kan vi primärt tacka de 45 kompetent medarbetare vi har i vår skandinaviska organisation, som i genomsnitt har 20 års erfarenhet inom försäljning av rostfritt stål.
Den pionjäranda som finns hos Dacapo tillsammans med vår öppna stil i hela företaget, kommer att fortsätta attrahera de bästa medarbetarna i Skandinavien och i övriga Europa.

I slutet av 2008 etablerade Dacapo försäljningsbolag i både Holland och Tyskland med 25 nya medarbetare, som alla hade erfarenheter inom den rostfria stålbranschen. Detta betyder, att även på dessa marknader, får kunderna service av lika kompetenta medarbetare.
Tillsammans omsätter koncernen ca. 600 miljoner SEK.

Dacapo Stainless AB
Hanögatan 11
211 24 MALMÖ
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566760301

Sänd till en kollega

0.063