23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Maximal flexibilitet: Den nya bandkammarmaskinen B 210

På Interpack 2014 i Düsseldorf visar MULTIVAC för första gången sin nya bandkammarmaskin, B 210.

Det primära målet med utvecklingen av maskinen var att skapa en lösning för optimerad flexibilitet, vilket gör att B 210 finns i en mängd olika versioner och konfigurationer. Bandkammarmaskinen anpassas individuellt utifrån kundens behov, och är lämplig för förpackning av ett brett produktutbud.

Den nya B 210 innebär en intressant förpackningslösning i MULTIVACs produktportfölj, mittemellan halvautomatiska dubbelkammarmaskiner och automatiska transportbandkammarmaskiner.

"Den nya bandkammarmaskinen B 210 ger våra kunder en prisvärd möjlighet till att automatisera påspackningsprocessen", säger Andreas Hackl, produktchef för kammarmaskinerna på MULTIVAC. Maskinen är utrustad med en elektrisk lockmekanism och ett automatiskt transportband för automatisk produkttransport ut ur kammaren. Detta ger kunden en kompakt och prisvärd lösning för automatisk påsförpackning, men som endast kräver liten plats. I B 210 är svetsbacken konstruerad i L-form vilket garanterar hög produktionskapacitet. Eftersom B 210 kan utrustas med transportband, kan den även användas som en vanlig bandkammarmaskin.

Tack vare modulkonstruktionen kan B 210 utformas individuellt utifrån kundens behov. B 210 är utrustad med två kammarstorlekar; dels i bredden 1150 mm x 500 mm djup; dels i bredden 800 mm x 670 mm djup; och finns med två olika lockhöjder kombinerat med diverse svetsbackslösningar.

Höjden på transportbandey i kammaren kan justeras genom en knapptryckning. Produkter av olika storlekar kan alltså packas skrynkelfritt och på ett attraktivt sätt. Den enkla justerbarhet garanterar hög förpacknings- kvalitet även om man ofta byter produkter under produktionen. För att öka produktionscykeln, kan lockets öppningsvidd anpassas till respektive produkts höjd.

Den höga graden av flexibilitet i B 210 gör att det nästan inte finns några gränser för de produkter som kan förpackas. Förutom att produktstorleken kan variera, kan också helt olika typer av produkter förpackas. Applikationsspektrat sträcker sig från livsmedel som färskt kött, korv, ost och fisk till tekniska produkter såsom precisionsdelar eller kullager.

B 210 är utrustad med MC10 maskinstyrning, som kan spara 30 receptformler och garanterar intuitiv användning. Kammarens lockmekanism är elektrisk och förbrukar ingen komprimerad luft, i motsats till de vanligen pneumatiskt drivna kammarmaskinlocken på marknaden.

B 210 kan utökas med en krymningsenhet, SE 115, och en tork, TE 115, för produktion av krympfilmsförpackningar.

Den höga kvaliteten i hållbart rostfritt stål säkerställer, i kombination med den banbrytande MULTIVAC Hygien DesignTM, optimerad och enkel rengöring, vilket ger hög säkerhet i konsumentskyddet. B 210 är även utrustad med hygienoptimerade ben och ett hygienoptimerat kontrollskåp.

B 210 kommer att finnas tillgänglig på marknaden direkt efter Interpack.


Multivac
Porfyrvägen 21
224 78 Lund
Lunds kommun
Sverige
VAT nummer: SE8024610092

Kontaktperson

BB
Benedikte Bendix-Poulsen
Marknadsansvarig
+46 311724 benedikte.bendix-poulsen@multivac.se

Sänd till en kollega

0.047