23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AGA bygger en ny enhet för vätgasproduktion åt Neste Oil

| Medlemsnyhet | Företag Linde Gas AB

Investeringen ökar både driftsäkerhet och flexibilitet vid Neste Oils raffinaderi

AGA och Neste Oil har tecknat ett långsiktigt avtal gällande vätgasleveranser till Neste Oils raffinaderi i finska Borgå där AGA investerar i en ny enhet för vätgasproduktion. AGA svarar för byggprojektet och Neste Oil bygger nödvändiga förbindelser mellan anläggningen och raffinaderiet. I sin helhet handlar det om en investering på cirka 100 miljoner euro. Neste Oil har sedan tidigare två enheter för vätgasproduktion vid raffinaderiet i Borgå, varav den äldre nu ersätts av den nya produktionsenheten.

– Samarbetet med AGA är en utmärkt lösning på hur vätgasproduktionen kan effektiviseras. Driftskostnaderna för den gamla enheten för vätgasproduktion är höga och underhållet av enheten skulle ha krävt omfattande investeringar under de kommande åren. Den nya enheten för vätgasproduktion som AGA bygger innebär att Neste Oils tillgängliga kapacitet för vätgasproduktion växer, vilket både ökar raffinaderiets driftsäkerhet och flexibilitet. Den här uppgörelsen frigör kapital som vi kan använda för att utveckla kärnverksamheten som är förknippad med strategin för en renare trafik, säger Matti Lievonen, verkställande direktör på Neste Oil i Finland, i ett pressmeddelande.

– Vi har tagit hänsyn till råvarornas prisutveckling och valt ett mycket effektivt anläggningskoncept, säger Jan Bäckvall, VD för AGA AB och Head of region Europe North Linde group. Anläggningen blir inte bara en konkurrenskraftig vätgaskälla för Neste Oil – den kommer även att bidra till minskade koldioxidutsläpp i området.

Projektets byggarbeten startar omgående och avsikten är att den nya enheten för vätgasproduktion tas i drift under sommaren 2016.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Linde Gas AB

Rättarvägen 3
169 68 SOLNA
Sverige
Linde Gas AB

Sänd till en kollega

0.079