23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Inger tog hem topplaceringen i AGAs svetstävling

| Medlemsnyhet | Företag Linde Gas AB

På Elmia Svets- och Fogningsteknikmässa i Jönköping den 6-9 maj anordnade AGA en tävling i TIG-svetsning. Många skickliga svetsare antog utmaningen, med möjlighet att vinna en specialdesignad svetshjälm, utöver den stora äran.

Vinnare i den hårda konkurrensen blev Inger Alexandersson, som till vardags arbetar på ABB Robotics, i Västerås. Kenneth Rådeby, Eberspächer och Johan Staaf från Hallins Verkstäder intog den hedrande andra- respektive tredjeplatsen.
Eberspächer Exhaust Technology Sweden AB från Nyköping var i särklass det enskilt mest framgångsrika företaget, med hela fyra svetsdeltagare bland de främsta tio placeringarna.


Höga jurykrav

Tävlingsmomentet bestod av TIG-svetsning av tunt material som bestod av två rostfria plåtar som skulle sammanfogas. Resultatet skulle visa en något konvex toppsida med en slät och fin yta, medan rotsidan skulle vara jämn och slät utan konvexa eller konkava tendenser. Ett femtiotal bidrag bedömdes medan ytterligare många deltog utan att lämna in tävlingsbidrag.

Passion för svetsning & Fjällräven Classic

Inger Alexanderssons svetsintresse har hon haft med sig sedan barnsben, då hon tillsammans med fadern, mekade med bilar. Sedan 2006 arbetar Inger på ABB Robotics med bland annat test av processapplikationer inom Arc och robotsvetsning.

Ingers stora intresse för svetsning föranledde en yrkesmässig omskolning i början på 90-talet, då hon, till omgivningens förvåning, lämnade arbetet som chaufför på Arla och genomgick Rörsvetsutbildning. 2007 genomförde Inger även en IWS utbildning.

Ingers passion för TIG-svetsning och en gedigen svetskompetens ledde till den imponerande förstaplaceringen. Nu väntar andra utmaningar för Inger, då hon i augusti deltar i Fjällräven Classic, vilket innebär en 110 kilometer lång vandring från Nikkaluokta i söder till Abisko i norr.

Gedigen svetskompetens
Andrapristagaren Kenneth Rådeby är specialist med 20 års svetserfarenhet och arbetar med svetsning av rostfritt material.

Tredjepristagaren Johan Staaf arbetar sedan sexton år som svetsare och inom Hallins Verkstäder . Johan arbetar med tunt rostfritt material, vilket har givit honom en värdefull kompetens som ledde hela vägen upp på prispallen.

Fyra svetsare från Eberspächer bland de tio främsta

Alexander Persson med fyra års svetserfarenhet, Marina Mansikka Aho svetsinstruktör sedan två år, Toumaj Heidari med två års erfarenhet samt Kenneth Rådeby bildade en stolt svetskvartett under Elmia mässan.

Svetstävling uppmärksammar unik svetskompetens
Tävlingsdeltagarna var positivt inställda till AGAs tävling, då det gavs möjlighet att visa upp och uppmärksamma professionell svetskompetens i ett gemensamt forum.
Ett flertal deltagare uttryckte förväntningar inför kommande Elmia Svetsmässa och möjligheten att tävla igen.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Linde Gas AB

Rättarvägen 3
169 68 SOLNA
Sverige
Linde Gas AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062